Mersin’de çoksesli müzikal yolculuk

Goran Bregoviç, 10 Nisan’da Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Yayınlanma: 22.02.2020 - 02:00
Abone Ol google-news

Mersin’i Akdeniz kıyısındaki kentler arasında özel bir yere konumlandıran Uluslararası Müzik Festivali’nin 19’uncusunun programı çok renkli, çoksesli. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve odaların desteklediği, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 1 Nisan’da başlayıp 19 Nisan’a kadar sürecek. Bu yıl on yabancı ülkeden müzisyenlerin katıldığı festival programı, geçen yıllardan çok daha zengin olacak. Açılış konseri Michael Balke yönetiminde ünlü Bulgar soprano Alex Penda ile 1 Nisan’da gerçekleşecek. Festivale Hollanda’dan Wishful Singing: Anne Christine Wemekamp, Maria Goetze, Marjolein Verburg, Janneke Vis, Marjolein Stots, Avusturya’dan Beethoven 250. Yılı Konseri ile Stratos Trio, Sırbistan’dan Goran Bregoviç, İtalya’dan 40 Finger ile Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Marco Steffè, Andrea Vittori, Amerika ve Yunanistan’dan 4 piyano ile Zeynep Üçbaşaran, Cyprian Katsaris, Ammanuel Laziridis, Janis Vakaleris, Amerikalı Latin caz topluluğu Buyepongo, Buray, Ezginin Günlüğü, Hasan Gökçe Yorgun, şef  Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası ile Hüsnü Şenlendirici katılacak.

ÜÇ DALDA ÖDÜL VERİLECEK

21. Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği ile birlikte toplamda 12 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festivalde; Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü olmak üzere üç dalda ödüller dağıtacak. Dünyadan ve ülkemizden önemli müzik insanları ve gruplarını sadece Mersinlilerle değil, Tarsus başta olmak üzere Adana gibi komşu illerle de buluşturan müzik festivalinin dönem başkanlığını Selma Yağcı, sanat yönetmenliğini Erdoğan Şanal, sanat danışma kurulu üyeliklerini Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı ve Remzi Buharalı yapıyor. Sadece konser salonlarında kalmadan tarihi ve kültürel mekânlarda da halkla buluşan festivalin bu yıl ne yazık ki bir de açıklaması var, bu yıldan itibaren iki yılda bir düzenlenecek!

52 koro ve binin üzerinde koristin katılacağı şenlikte, Hollanda Büyükelçiliği’nin katkılarıyla festivalde yer alacak olan Wishful Singing Akapella Topluluğu, 5 Nisan saat 14.00’te çocuk korolarıyla ücretsiz bir atölye çalışması yapacak. Topluluğun tamamı kadınlardan oluşan vokalleriyle konseri ise aynı gün 5 Nisan akşamı Mersin Katolik Kilisesi’nde.  

GORAN BREGOVİÇ COŞKUSU

Festivalin en flaş isimlerinden biri de 10 Nisan’da Kültür Merkezi’nde konser verecek olan Bosnalı besteci, gitarist ve şarkıcı Goran Bregoviç. Keşke daha büyük bir yerde, açık havada olsaydı, bütün Mersin coşsaydı diye düşünmüyor değil insan! Bir diğer coşkulu konser ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası eşliğinde klarnetini üfleyecek olan Hüsnü Şenlendirici. Konser 17 Nisan’da Mersin Kültür Merkezi’nde. Deniz Yıldızları Orkestrası’nın solist sanatçıları ise Volkan Canşe ve Başak Kalkan. Çalışmalarını Avrupa ve Çin’de sürdüren Mersinli keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun ise 15 Nisan’da Tarsus’ta piyano eşlikli bir keman resitali verecek. 

ÜCRETSİZ HALK KONSERLERİ


Programın en kalabalık izleyicileri hiç kuşkusuz halk konserlerinde olacak. Popüler sanatçı Buray, 11 Nisan Cumartesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda hayranlarıyla ücretsiz bir konserle buluşacak. Mersin Kültür Merkezi’nde 3-4-5 Nisan’da 10.00-22.00 saatleri arasındaki 21. Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği de ücretsiz olarak izlenebilecek. Ezginin Günlüğü de 12 Nisan Pazar saat 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda konser verecek. Bir başka ücretsiz halk konseri ise Latin Caz Müziği’ni Afro ritimleriyle buluşturan Amerikalı müzik topluluğu Buyepongo. 15 Nisan Çarşamba saat 18.00’de Forum AVM Sanatçılar Meydanı’ndaki konserde, Edgar Robles, Jorge “Yuka” Vallejo, Randy Galvan Modesto, Edgar Modesto, Eduardo Valencia Bio’dan oluşan Buyepongo dinleyicileriyle buluşacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler