Milli sporcuya verilen sözler unutuldu

Ankara’da çöpten atık toplarken antrenör Özcan Ağırdaş tarafından keşfedilen ve hem Balkan hem de Türkiye şampiyonluğu bulunan Milli Tekvandocu Osman Gültekin’e Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen “yardım” vaatleri sözde kaldı. Dönemin Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yardım sözünün, gazetelerin “Bakan talimatı ile boya sandığı rafa kalktı” başlığıyla duyurduğu haberlerin aslının olmadığı iddia edildi. Osman’a haberden sonra hiçbir yardım yapılmadığını iddia eden spor hocası Ağırdaş “Osman şampiyon olduktan sonra bakan talimatıyla Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Osman’ı ziyarete geldi. ‘Ona 20 bin lira yardım yapacağız’ dediler, sadece 700 TL verdiler. Reklam niyetine kullandılar” dedi. Öte yandan, iddialarla ilgili görüşü sorulan Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinden “Osman Gültekin hakkında herhangi bir kaydımız yok” yanıtı geldi.

Yayınlanma: 14.02.2020 - 07:35
Abone Ol google-news

Ankara’da yaşayan 15 yaşındaki Gültekin, bundan 5 yıl önce çöpten atık toplarken spor hocası Ağırdaş tarafından keşfedildi. Tekvandoya başlayan Gültekin, 2018 yılında Balkan Şampiyonluğu’na ulaşırken, 2020 yılında da Türkiye Şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yardım sözü verilen Gültekin’e hiçbir yardım yapılmadığı iddia edildi. Gültekin’in öyküsünü, hocası Ağırdaş, Cumhuriyet Anadolu’ya anlattı. 

‘Kağıt topluyordu, tekvandoya başladı’ 

Osman’ı, Bağlım’da kağıt toplarken bulduğunu söyleyen Ağırdaş “Babasının ayakkabı boyacısı, annesinin ise engelli olduğunu ve evde kalmak zorunda olduğunu söyledi. Evlerini ziyarete gittim. Hiçbir geliri olmayan bir aileydi. Kirada kalıyorlardı. Sadece babasının kazandığı parayla geçinmeye çalışıyorlardı” dedi. Osman’ı spor salonuna davet ettiğini aktaran Ağırdaş, “Elimden geldiği kadar destekte bulundum. Onu tekvandoya başlattım. 2 yıl sonra Osman, tekvandoda Türkiye 3.’sü oldu” ifadelerini kullandı. 

‘Şampiyon olduğu gün annesini kaybetti’ 

Türkiye üçüncülüğünün ardından Osman’la ilgili haberlerin yapıldığını belirten Ağırdaş, “Televizyonda Osman’ı gören bakanlar ve federasyon yönetimi ona yardım sözü verdi. Bunun ardından Osman 2018’de Wushu’da Balkan Şampiyonu oldu. Şampiyon olduğu gün annesi ölmüştü. Bunlardan sonra bakan talimatıyla Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Osman’ı ziyarete geldi. Ona yardım sözü verdi ama bu sözü tutmadılar. 20 bin lira yardım yapacağız dediler, sadece 700 TL verdiler, Osman’ı kandırdılar” dedi.

‘Reklam niyetine kullandılar’ 

Gültekin’in Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda birinci olduğunu aktaran Ağırdaş, “Hiçbir destek almadan Türkiye Şampiyonu oldu. Ona ‘önün açık, seni yurt dışına götüreceğiz’ dediler. Onun gururuyla dalga geçtiler ve reklam niyetine kullandılar” ifadelerini kullandı. 

Bakanlık iddiaları yanıtsız bıraktı 

Öte yandan iddialarla ilgili görüşü sorulan Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan konuya ilişkin herhangi bir yanıt gelmedi. Yardım vaadi sorulan bakanlık yetkilileri “Osman Gültekin hakkında herhangi bir çalışmamız yok” dedi. 

2017’de haber olmuştu 

Gültekin 2017 yılında “Bakan talimatı ile boya sandığı rafa kalktı” başlığı ile haber olmuştu. Haberde dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Gültekin’e sahip çıktığı belirtilmişti. Haberde ayrıca federasyon başkanı Şahin’in Gültekin’i ziyaret ettiği ve “Sayın bakanımızın talimatı ile bu aile için ne gerekiyorsa yapılacak. Osman artık sayın bakanımızın korumasında. Bakanımızın sizlere çok selamı var. En yakın zamanda da bir araya geleceksiniz” ifadeleri yer almıştı. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler