Muslera’nın ‘ışığı’

Uruguaylı kalecinin kurtarışlarının perde arkasında teknoloji var

Yayınlanma: 03.03.2020 - 05:30
Muslera’nın ‘ışığı’
Abone Ol google-news

Süper Lig’de üst üste 8 maçını kazanarak şampiyonluk yarışının en güçlü adaylarından biri haline gelen Galatasaray’da kaptan Fernando Muslera sergilediği performansla takımına hayat vermeye devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar bu sezon Süper Lig’in en az gol yiyen takımı konumunda. Muslera forma giydiği 23 karşılaşmada 17 gol yedi. Uruguaylı eldiven bu başarısının yanına bir de G.Saray’ın yakaladığı 8 maçlık galibiyet serisindeki formunu ekledi. Özellikle Fenerbahçe deplasmanında Mehmet Ekici’nin, G.Birliği karşılaşmasında ise Flavio Ramos’un kullandığı frikiklerdeki inanılmaz kurtarışlarıyla Avrupa’nın gündemine oturdu. Muslera, Sarı-Kırmızılıların oynadığı son 8 maçta sadece 3 gol yedi. Yıllardır ülkemizde forma giyen tecrübeli kaleci, karakteri ve davranışlarıyla herkesin takdirini kazanmış bir oyuncu... 

‘ÇABUKLUK’ VE ‘HIZ’

Teknik heyetin, takım arkadaşlarının ve taraftarların en sevdiği isimlerden biri olan Muslera’nın performansının perde arkasında “teknoloji”nin önemli payı var. Taffarel’in ayrılığı sonrası kaleci antrenörü Fadıl Koşutan’la çalışan Uruguaylı eldiven, Avrupa’da çok az takımın kullandığı teknolojik idmanlarla maçlara hazırlanıyor. 7 sezondur Sarı-Kırmızılılarda çalışan Koşutan, Taffarel’le birlikte de uzun süre görev yaptı. Medyaya açık antrenmanlarda Muslera’nın sahadaki çalışmalarını izleyip ardından yaptığımız araştırmada karşımıza “reaksiyon ışıkları” isimli bir metot çıktı. Muslera’nın teknolojiden yararlanılan bu çalışma sayesinde maçlardaki “algılama”, “konsantrasyon”, “karar verme”, “çabukluk”, “reaksiyon hızı” gibi özelliklerinin üst seviyeye çıktığı ve performansının daha da üst seviyeye geldiği öğrenildi. 

2020 MODEL GATASARAY

G.Saray, Avrupa’nın önde gelen liglerine bakıldığında 2020 yılında kendi liginde yaptığı tüm maçları kazanan tek takım konumunda. Süper Lig’e istediği gibi başlayamayan Sarı-Kırmızılılar, sezonun ilk yarısını 7 galibiyet, 6 beraberlik, 4 yenilgiyle liderin 10 puan gerisinde 7. sırada tamamladı. 

Devre arasında yaptığı transferler sonrası grafiği her geçen hafta yükselen Sarı-Kırmızılılar bu yıl çıktığı 7 lig maçını da kazandı. Aslan, Süper Lig, İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Belçika, Portekiz Ligi dikkate alındığında 2020’de puan kaybı yaşamayan tek ekip olarak dikkat çekiyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler