Doğuş’tan hibrid IONIQ

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Geleceğin teknolojileri artık alternatif yakıtlı otomobiller. Bizler de hibrit segmentine kaliteli ve iddialı bir modelle giriyoruz. Heyecan verici tasarıma ve üstün hibrit teknolojisine sahip IONIQ’ten 500 adet satmayı hedefliyoruz” dedi.

Yayınlanma: 10.07.2017 - 11:09
Abone Ol google-news

Benzinli veya dizel herhangi başka bir versiyonu olmadan doğuştan hibrit olarak üretilen Hyundai IONIQ, Hyundai’nin Türkiye’deki model gamına iddialı bir giriş yapıyor.

IONIQ Hybrid, 1.6 GDI, dört silindirli Kappa benzinli motora sahip. Bu benzinli motora ek olarak son teknoloji lityumiyon polimer pil ile beslenen 43.5 beygirlik bir elektrik motoru da bulunuyor.

IONIQ, iki motorun birleşmesiyle toplam 141 beygir güç üretiyor. Yeni geliştirilen ve yüzde 96 güç transfer verimliliği ile sınıfında en üst seviyede konfor sunan çift kavramalı 6 ileri DCT şanzımanla donatılan otomobil, oldukça iyi bir yakıt ekonomisi vaat ediyor.

Otomobil akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunluğu için Catering, Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere birçok gelişmiş konfor, rahatlık, güvenlik bağlantı özelliklerini bir arada sunuyor. 7 inç TFT bilgi ekranıyla takip edilebilen hibrid sisteminin yanı sıra multimedya ünitesi de bu ekrandan yönetilebiliyor.

 

Araç, yenilikçi ve geleceğe yönelik aktif ve pasif güvenlik özellikleriyle de sürücü ve yolculara maksimum koruma sağlıyor. IONIQ, diğer Hyundai modellerinden yüzde 25 civarında daha hafif. Hyundai IONIQ Hybrid, Türkiye’de iki farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor.

Elite Plus DCT 123 bin 900 TL, daha donanımlı ve daha üst düzey özelliklere sahip Progressive Pack donanım seviyesine sahip IONIQ Hybrid ise 149 bin 900 TL etikete sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler