Richard Hammond ile Büyük İcatlar” Discovery Channel’da

“Richard Hammond ile Büyük İcatlar” adlı belgesel bugünden itibaren her cuma Discovery Channel’da. Belgesel umarım hoşunuza gider diyen sunucu Hammond, “Dünyanın bir yerinde yeraltında çalışan, açık denizde veya dünyanın en yüksek binasındaki insanların asla görmediğiniz farklı hayatlarına dair bir fikir edinmenizi sağlayabilirse bence bu harika bir deneyimdir. İnsanların yaşamlarına şahit olmak çok güzel” diyor.

Yayınlanma: 15.02.2020 - 02:00
Richard Hammond ile Büyük İcatlar” Discovery Channel’da
Abone Ol google-news

Richard Hammond, İngiliz televizyon sunucusu. Kendisi birçok türde program yapsa da özellikle sunduğu belgeseller ve dünyada çok izlenen TV programı unvanına sahip “Top Gear” ile tanınıyor. Ayrıca “Richard Hammond’s Crash Course”, “Yüzyılın Atılımları”, “Total Wipeout” ve “Ahmak Bilimi” gibi programların da sunucusu olan Hammond, “Richard Hammond ile Büyük İcatlar” adlı belgesel ile bugünden itibaren her Cuma 21.55’te Discovery Channel’da ekranında olacak.

Top Gear Türkiye’de çok beğenilmişti. Ancak Discovery’de yayımlanacak “Richard Hammond ile Büyük İcatlar” ile daha önce yapmadığınız bir şey yaptınız. Yeni programınız Richard Hammond ile Büyük İcatlar’dan bahsedebilir misiniz ve seyircilerin programdan ne beklemesi gerektiği hakkında bilgi verir misiniz?

Richard Hammond: Evet, elbette. Program dünyanın en büyük kargo uçağından dünyanın en yüksek binasına kadar büyük yapıların mühendislikleri hakkında. Açıkçası ben iri kıyım bir adam olmadığım için programın adı Richard Hammond ile Büyük İcatlar! Bu yapıları araştırıyor ve onların işlemesini sağlayan insanlarla tanışıyoruz. Yani konumuz mühendislik ve mühendisler.

 Bu projede sizin ilginizi çeken ne oldu?

Her zaman mühendisliğe hayranlık duymuşumdur. Bu yüzden, sizin de bildiğiniz üzere otomobil programları yapıyorum. Mühendislerin diğer insanların kullanımı için bir şeyler tasarlayıp inşa etmesinden çok etkileniyorum. Yani aslında program, mühendislik ve bilim kadar insanlar hakkında. Ve gerçekten devasa bir şey inşa etmek için nesnelerin normal boyutunu ne kadar değiştirmeniz gerektiğini incelemenin, konuya girmek için gerçekten iyi bir yöntem olduğunu düşündüm.

Programda karşılaştığınız en etkileyici, büyük yapı hangisiydi? En çok hangisi hoşunuza gitti?

Her birinin kendine has büyüleyici tarafları vardı. Burj Khalifa dünyanın en yüksek binası ama Dubai’de kum üzerine inşa edilmiş. Altında kaya yok. Kumun üzerinde yüzüyor. Brenner Barajı milyonlarca ton suyu tutan inanılmaz derecede hassas ve güzel bir yapı. C-5 Super Galaxy kargo uçağında pilotla birlikteydim. O uçakla ilk kez uçuyordu. İnanılmazdı. Yani her bölümün öne çıkmasını sağlayan bir şey, her yapının gerçekten şaşırtıcı bir özelliği var.

Türkiye’deki takipçilerinize ne söylemek istersiniz?

Yaptığım programları izlediğiniz için çok teşekkür ederim. Bir mühendis veya bilim insanı olmanız gerekmez, insanlarla ilgilenmeniz yeterli. Umarım herkes için öğretici olur. Dünyanın bir yerinde yeraltında çalışan, açık denizde veya dünyanın en yüksek binasındaki insanların asla görmediğiniz farklı hayatlarına dair bir fikir edinmenizi sağlayabilirse, bence bu harika bir deneyimdir. İnsanların yaşamlarına şahit olmak çok güzel. Umarım herkesin hoşuna gider.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon