Samsunluların ‘millet kıraathanesi’ isyanı

Samsun Atakum’daki ilçe belediyesine ait Yalı Kafe’nin Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek bulunduğu alana “millet kıraathanesi” inşa edilmesine Samsun halk karşı çıktı, protesto eylemine yaklaşık 2 bin yurttaş katıldı. CHP İlçe Başkanı Turgay Özçelik “Atakum, bazı kişilerin ‘siyasi hesaplaşma arenası’ değildir” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 12:55
Abone Ol google-news

Atakum’da, 31 Mart yerel seçimlerini CHP’li aday Cemil Deveci’nin kazanmasının ardından, İller Bankası, CHP’li belediyenin işlettiği üzerinde iki düğün salonu, çocuk oyun parkı ve Yalı Kafe Restoran’ın bulunduğu 2 bin metrekarelik araziyi satışa çıkardı. Devreye Samsun Büyükşehir Belediyesi girince, İller Bankası söz konusu araziyi parasız olarak Milli Emlak Müdürlüğü’ne devretti. Milli Emlak Müdürlüğü de “Atakum Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe” olarak düzenlenmesi için, araziyi Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de, konu karara bağlandı. İşletmecisi Atakum Belediyesi olan Yalı Kafe ve Restoran’ın, büyükşehirin meclis kararıyla “Atakum Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe”ye çevirmesine Samsunlular tepki gösterdi. CHP ve İYİ Parti Atakum ilçe örgütlerince; “Atakum Yalı Kafe’ye Sahip Çıkıyor” sloganı ile düzenlenen eyleme katılan binlerce Atakumlu yurttaşa, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Yurttaşlar, eylemde “Diren Atakum, Referandum İstiyoruz”, “Yıl Olmuş 2020 Siz Hala Kek Diyorsunuz, Keklenmeyiz” yazılı dövizlerle Yalı Kafe’nin millet kıraathanesine çevrilmesine karşı çıktı.


‘Referandum yapılsın’


CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, “Yalı Kafe ve bulunduğu alan, ‘siyasi bir hamle’ ile 25 yıldır süregelen kültüründen koparılmak istenmektedir. Yalı Kafe kültürü siyasi tasarruflarla bir kalemde silinmeye çalışılmaktadır. Bu kültür, AKP’nin klasikleşen ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle yok edilmek istenmektedir. Atakum, bazı kişilerin ‘siyasi hesaplaşma arenası’ değildir. Buranın her bir metrekaresinde Atakumluların söz hakkı vardır. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, Atakum’un iradesine kulak vermesini ve bu alan için referandum gerçekleştirmesini bekliyoruz. Atakumlular kendi geleceklerine dair kararı kendileri verme hakkına sahiptir” diye konuştu.


‘Yalı Kafe ile sınırlı kalmayacak’


İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Seren Gülen Çam, herkesin Yalı Kafe’ye sahip çıkması gerektiğini belirterek “Eğer sahip çıkmazsak bu iş Yalı Kafe ile sınırlı kalmayacak. Atakumlunun dinleneceği, ailesi ile birlikte oturup sohbet edeceği bütün yerler elinden alınacaktır. Biz biliyoruz ki bugün Atakum’un elinden sadece “kafe”si değil “iradesi” de alınmak isteniyor” dedi. SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler