Ulaştırma Bakanı'ndan tren kazasıyla ilgili yeni açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TBMM'de görülen bütçe görüşmeleri sırasında Ankara'da meydana gelen tren kazasına ilişkin konuştu. Turhan, bakanlığın bütçesine ilişkin konuşmasına başlamadan önce, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç söz alarak, Ankara'daki tren kazasıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve Turhan'ı istifaya davet etti. CHP'li vekiller de istifa yazılı dövizler açarak bakanı protesto etti.

Yayınlanma: 15.12.2018 - 20:58
Abone Ol google-news

<video:1171530>

 

Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan tren kazasıyla ilgili  bir gazetecinin sorusuna "Sinyalizasyon sistemi demir yolu işletmeciliği için olmazsa olmaz bir sistem değil" yanıtını veren Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, TBMM'de protesto edildi.

Bütçe görüşmeleri sırasında "istifa" yazılı kağıtlar açan CHP'li milletvekilleri Bakan Turan'ı protesto etti.

 CHP Milletvekillerine, AKP'li milletvekilleri alkışlayarak karşılık verdi. Birleşime beş dakika ara verildi.

Bu sırada CHP milletvekilleri Genel Kurul'dan ayrıldı.

Turhan'ın konuşması sırasında CHP sıralarında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, HDP sıralarında Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ve yanlarında birer milletvekili Genel Kurul'da bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kazayla ilgili herkesin çok üzgün olduğunu ifade etti.

Zengin, "Vefat edenler karşısında bizim muhalefetten daha az üzüldüğümüzü söyleyemeyiz. Şov yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bir, iki arkadaşımız pankart açabilir ama bu tür eylem yapmak İçtüzüğe de aykırı. Bu manada eylem olacaksa, bireysel olmasının anlamı vardır. Sordukları soruların cevabını dinlemelerini arzu ederdim." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, kazanın bütün yurttaşların vicdanında önemli yaralar açtığını belirtti.

Çorlu kazasından kısa süre sonra bu kazanın meydana gelmesinin önemli sorulara yol açtığını savunan Gök, Bu travmanın bir an önce atlatılması gerekir. Tren gibi güvenli bir yolculuk alanını insanların sorgulamasına meydan vermeden gerekli tedbirler alınmalı." dedi.

"GEREKEN YAPILACAKTIR"

Bakanlığının bütçesi üzerinde söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Perşembe sabahı Ankara'da yaşanan elim tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Mecliste bu kazayla ilgili yoğun bir müzakere yaşandığını dile getiren Turhan, bu değerlendirmeleri ve insani hassasiyeti çok kıymetli bulduğunu ve dikkatle takip ettiğini bildirdi.

Turhan, "Odaklandığımız nokta insan hayatı ve güvenliğidir. Bu çerçevede kazanın sebebine ilişkin incelemeler çok yönlü olarak devam ediyor. Sonuçlarını en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız. Elbette müsebbipler hakkında gereken yapılacaktır." diye konuştu.

"OLMAZSA OLMAZ DEĞİL"
Bakan Turhan, kazayla ilgili sinyalizasyon sistemi tartışmasına da değinerek, "Sinyalizasyon konusu sürekli tartışılıyor. Sinyalli hat uzunluğunu son 9 yılda 5 bin 746 kilometreye ulaştırdık.  Demiryollarımızda günde sinyalizasyon sistemiyle 746, trafik memuru ile 493 adet tren taşımacılık hizmeti veriyor. Olmazsa olmaz değil" dedi.

<haber-yatay:1170235,1170684,1170686,1170682>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler