Mansur Yavaş, kadınlarla buluştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Özhaseki’nin “Modern şehir mi görmüş?” söylemine yanıt verdi: “Biraz Gökçekleşmiş, üslup değişmiş.”

Yayınlanma: 07.02.2019 - 17:05
Abone Ol google-news

Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş’ın ev sahipliğinde ‘Kadın Birlik ve Dayanışma Toplantısı’ düzenlendi. CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Ankara eski Milletvekili Şenal Sarıhan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Asiye Yıldırım, İYİ Parti Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti Ankara Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yalav ve yurttaşlar katıldı.

‘Hep birlikte kalalım’

Toplantıda ev sahibi olarak bir konuşma yapan Nursen Yavaş, destek için teşekkür ederek, “Mansur Yavaş’ı başkan yaptıktan sonra özlediğimiz Ankara için birlikte çalışacağız. Ben sizlerin her zaman yanındayım, hep birlikte kalalım” dedi. Mansur Yavaş, program sonunda salona gelerek, kadınlara sürpriz yaptı. Yavaş ve konuklar hep bir ağızdan Andımız’ı okudu.

‘Eşim hep arkamdaydı’

Yavaş, “Başarıya ulaşmamız için tek şart, siz değerli hanımların bu işe el atması. Nasıl evi kendimiz çekip çeviremiyorsak, seçimi de tek başımıza yapamayız. Siz bizlerin görmediğini göreceksiniz, ulaşamadığına ulaşacaksınız. Projelerimizi anlatacaksınız. Bundan sonra, tek vücut olup, daha fazla çalışacağız. Somut örnek var: Beypazarı’ndaki kadınlar. Ben bunları yaparken de bir kişi vardı, şimdi de bir kişi var: Sevgili eşim. Hep arkamdaydı, hep desteğini hissettim. Biz meydandayız ama sizler olmadan yapamayız.”

‘Neden metrolar şimdiye kadar yapılmadı’

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, Özhaseki’nin ‘Arkamızda ağamız var’ ve ‘Hazır para yoktur’ söylemine ilişkin şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı gibi saygın bir makama ağalık denmez. Lugatı açıp kelime anlamına bakarsanız, çok farklı anlamlar görürsünüz. 18 yıldır AK Parti iktidar ve 18 yıldır aynı partiden belediye başkanı var. O zaman ‘Neden metrolar şimdiye kadar yapılmadı?’ diye sormak lazım. Bunun izahı şudur, siz ilk önce toplu taşımaya inanırsanız, inanacaksınız ki gerçekleştireceksiniz. Elbette yasal mevzuat nedeniyle görüşmemiz gereken herkesle görüşeceğiz. Sayın adayın iki demeci arasındaki farklılıklara da yorum yapmak istemiyorum.”

‘Başkan değilsin, olamayacaksın’

Yavaş, Özhaseki’nin son açıklamalarındaki “Modern şehir mi görmüş” söylemiyle ilgili ise, “Biraz Gökçekleşmiş, üslup değişmiş. Kızılay’a taksicileri sokmayacak olmak, tamamen deli saçmasıdır” dedi. Yavaş, “Madem tecrübeden bahsediyor. Bugün saat 16.00’da kendisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla toplantısı var. Hangi sıfatla yapıyorsunuz bu toplantıyı? Şu anda başkan değilsiniz, olamayacaksınız da… Ben yadırgadığımı söylüyorum, yasalara uymak zorundayız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler