Davutoğlu: Suriye'ye kara harekatına hazırız

AKP hükümeti, IŞİD’den önce Şam yönetimini devirmek yönündeki ısrarını sürdürüyor. CNN International’a demeç veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin karadan asker göndermesinin ancak “Amerikan stratejisinin Esad’ın peşine düşmeyi de içerdiği noktada gerçekleşebileceğini” söyledi.

Yayınlanma: 06.10.2014 - 19:10
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’nin Suriye’de Beşşar Esad yönetimini hedef alması halinde Türkiye’nin de kara birlikleri gönderebileceğini söyledi.

Davutoğlu, CNN International’dan Christian Amanpour’a konuştu. Amanpour, Davutoğlu ile yaptığı röportajın yayınlanması öncesinde Twitter üzerinden bazı bölümleri paylaştı. Amanpour’un aktardığına göre, Davutoğlu Türkiye’nin koalisyona Suriye’de uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgelerin oluşturulması koşuluyla katılacağını söyledi. Davutoğlu Amanpour’a göre, “Amerika’nın stratejisi Esad’ın gitmesini de öngörürse kara birliklerinin gönderilebileceği” mesajını verdi.

Davutoğlu, Christian Amanpou'nun "Yani yanlış anlamıyorum değil mi? Suriye'ye bir kara harekatına hazır mısınız?" sorusuna, bunun koalisyondaki ülkelerinin tavrı ile alakalı olduğunu söyledi. Davutoğlu koalisyondaki ülkelerin Esad ile ilgili karar vermeleri halinde Suriye'ye olumlu baktığını dile getirdi.

Davutoğlu’na, “Kobani’yi kurtarmaya hazır mısınız, kara birlikleri gönderecek misiniz?” diye soruldu. Ahmet Davutoğlu, “Kobani’ye müdahaleye gerek varsa tüm Suriye’ye müdahale gerek” dedi, kara birliği seçeneği için de “O başka bir karar” ifadesini kullandı. Davutoğlu, Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) saldırısı altında bulunan  Kobani’ye insani yardım yoluyla destek olmaya çalışacaklarını, ancak Esad durdurulmadığı sürece IŞİD’in daha da güçleneceğini ve başka bölgelerin de düşeceğini bildirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler