‘YSK kendisini yok saymıştır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı dolayısıyla parti genel merkezinin bahçesine Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve Selanik’ten getirilen topraklara birlikte 100. yıl onur çınarı dikimini gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 24.05.2019 - 23:48
Abone Ol google-news

Törene katılmak için makamından bahçeye gelirken gençler tarafından coşkuyla karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, gençlerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin YSK’nin gerekçeli kararını anımsatması üzerine “Hangi gerekçeli karar? YSK o kararla kendisini yok hükmünde saymıştır” diye konuştu.

CHP’de 19 Mayıs 1919’un 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri dün Ankara’da yapılan bir dizi etkinlikle son buldu. CHP Genel Merkezi’nde “Karanlıktan Aydınlığa, Atatürk Gibi Düşünmek” adlı panel gerçekleştirildi. Panelde bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İsmet İnönü’nün Türkiye’yi çok partili hayata geçirerek demokrasi devriminin altına imza attığını, Bülent Ecevit’in ise sosyal demokrasi devrimini Anadolu’ya getirdiğini belirterek “Bize düşen başka bir görev var: Dördüncü büyük devrimi, özgürlükçü demokrasi devrimini gerçekleştirmek. Bunu başaracağız. Şunu bilmeyenler çok iyi bilsin, biz tek adam rejimini savunan değil, onu yerle yeksan edenleriz. Biz Başbakanlık koltuğunu demokrasi uğruna feda edenleriz” diye konuştu. Genel Merkez’de daha sonra okçukluk, cimnastik, halter, karakucak güreş, halk dansları, satranç ve atletizm alanında temsili gösteriler ve karşılaşmalar yapıldı. Genel merkez bahçesinde ayrıca halkoyunları gösterileri de yapıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler