AKP'li Muş: Görevden almalar kamu vicdanına uygun

AKP Başkanvekili Mehmet Muş, üç büyükşehir belediye başkanının İçişleri Bakanlığı'nca göreden alınmasıyla ilgili, "Hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi.

Yayınlanma: 19.08.2019 - 12:53
Abone Ol google-news

AKP Başkanvekili Mehmet Muş, İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarındaki görevlendirmeleri değerlendirdi.

"Belediye imkanlarını terör örgütü PKK'ya yardım için kullanan HDP'li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden alınması hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur." ifadesini kullanan Muş, söz konusu işlemin Anayasa'nın 127. maddesi ve Belediye Kanununun 45. ve 47. maddelerine uygun olduğunu iddia etti.

Muş, devletin ilgili kurumları tarafından yapılan incelemelerde, HDP'li belediyelerde, terör örgütüyle iltisaklı olduğu için görevden atılan kişilere belediyede fiili görev verildiği, 'eşbaşkanlık' adı altında kanunda yeri olmayan bir uygulamayla seçilmemiş kişilere belediye başkanlığı yaptırıldığı, terör örgütüne eleman kazandırmak için propaganda yapıldığı, cadde, sokak, park, bahçelere terör örgütü mensuplarının isimlerinin verildiğinin görüldüğünü ileri sürdü.

Belediye başkanlarının, bizzat kendilerinin terör örgütüyle iltisakı olduğuna dair soruşturma ve kovuşturmalar yürütülmüşken görevde kalmalarının hukuken mümkün olmadığını söyleyen Muş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, PKK'nin ilk terör eylemi kabul edilen 1984 baskınının yıl dönümü etkinliğine de katıldığını dile getirdi. 

BÜLENT TURAN: GEÇ KALINDI

AKP Grup Başkanvekili Bülen Turan ise kayyımların, Anayasa ve kanunlarda tanımlanan görev ve sorumluluklara aykırı hareket edilmesinin, terörle aralarına mesafe koyulmamasının adli ve idari soruşturmalar ile tespit edilmesinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Kayyumların kamuoyuna yargı süreçleri ile açıklandığını belirten Bülent Turan, yaptığı açıklamada, ''Ortada vahim bir tablo var. Bir eleştiri olacaksa neden bu adım atıldı diye değil, geç mi kalındı diye sorulabilir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler