Erdoğan ağız değiştirdi: Ne Kürt sorunu ya?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürt sorununa ilişkin söylemlerini sertleştirdi. Dün Balıkesir’de yaptığı konuşmada, “Şimdi varsa yoksa bakıyorsun Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. Neyin eksik senin? Başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı, çıkardın. TSK’de var mısın varsın. Ne istiyorsun, daha ne istiyorsun? diye konuştu.

Yayınlanma: 15.03.2015 - 22:53
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Sanayi Odası’nca düzenlenen “Ekonomi Ödülleri 2015” töreninde iş adamı, sanayici ve şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Törende yaptığı konuşmada, mevcut sistemin artık Türkiye’yi taşımadığını, geleceğin büyük Türkiyesi’ne bu şekilde ulaşılmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Sürekli darbe üreten, darbeci yetiştiren bu anayasa bizim ufkumuzu, yolumuzu aydınlatamaz. Başkanlık sistemine karşı çıkanlara bakıyorsunuz Türkiye’yi şikâyet ettikleri, model olarak heveslendikleri ülkeler başkanlık sistemiyle yönetiliyor; ama kendileri kullanım ömrü bitmiş, soluğu kesilmiş, tedavülden kalkmış, Soğuk Savaş dönemi artığı 27 Mayıs üretimi, 12 Eylül darbesiyle tahkim edilmiş bir sistemle Türkiye devam etsin diyorlar. Bu sistemde ısrar etmek milletimize inanın haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

 

Olağan şüphelilere gözaltı

Erdoğan’ın toplantı ve açılışa katılıp ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Balıkesir’de polis, 6 kişiyi eylem yapabilecekleri şüphesiyle gözaltına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün sabah Çanakkale’den geldiği Balıkesir’de kendisini protesto etme hazırlığında oldukları gerekçesiyle, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Şahin ve iki arkadaşı ile Vatan Partisi’nin gençlik kolları örgütlenmesi olan Öncü Gençlik Balıkesir Sekreteri Şahin Akbaba ve iki arkadaşı polis tarafından gözaltına alındı.

 

Türkiye AŞ gibi yönetilsin

Yeni Türkiye’nin, toplumun önderi olan sivil toplum örgütlerinin, işadamlarının, girişimlerin ellerinde yükseleceğini belirten Erdoğan, “Sizden benim bir istirhamım şudur: Yeni Türkiye’yi, başkanlık sistemini, yeni anayasayı her fırsatta milletimize anlatmanızdır. Sizler bir işadamı gibi bu ülkenin yönetilmesini istemez misiniz? Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir. Yoksa bileklerine bağlıyorlar prangayı, yürü yürüyebilirsen. Bu ülke bu şekilde sıçramaz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşbakın Abdullah Gül ve Başbakan Davutoğlu ile aralarındaki kriz söylemlerine ilişkin “Birileri köşelerinde yazıyor, Sayın Gül ile ilgili, şahsımla ilgili, başbakanımızla ilgili yazıyorlar. Dertleri bunları birbirine düşürebilir miyiz? Yahu boşuna uğraşmayın, bunu yapamazsınız” dedi.

 

Parti başkanına ceza verilsin

Erdoğan, parti kapatmaya yönelik de “Partiler, mademki tüzelkişiliktir, gerçek kişiyle tüzelkişiliği birbirine karıştırmayalım. Hep nüktedir biliyorsunuz; tüzelkişiye ceza verilir mi ya? Bir partinin başkanı suç işlediyse ver. Bu şimdi şöyle olması lazım: Bir siyasi partinin kapatılması gibi bir madde gündeme gelse, bunun için söylenmesi gereken, siyasi partinin kapatılması teklif dahi edilemez hükmünün oraya gelmesi. Ancak suçu işleyen kimse onlar bunun bedelini öder. Kökünden bunu kapatılması lazım. Aynı şeyi ben dernek ve vakıflar için söylüyorum. Suç işleyen kimse gel onları cezalandır. Tabelayı cezalandırmakla bir yere varamazsın, işin kısacası bu” dedi.

 

Ne Kürt sorunu ya

“Şimdi varsa yoksa bakıyorsun Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Neyin eksik senin? Başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı, çıkardın. TSK’de var mısın varsın. Ne istiyorsun, daha ne istiyorsun? Allahaşkına bizden farklı neyiniz var, her şeye sahipsiniz. Yol yoktu yolunuzu yaptık, havaalanı yapıyoruz yaptırmıyorlar. İşadamlarının, müteahhitlerinin makinelerini yakıyorlar. E niye yakıyorsun? Iğdır’a yaptık, Ağrı’ya yaptık, Kars’a havalimanı. Bu devlet bir ayrım yaptı mı? Kardeşlerim dert başka. Biz ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık, biz asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık.”

 

Kışanak'tan yanıt: Kötü yönetici sorunu var

Erdoğan’ın sözlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’tan yanıt geldi. Kışanak, “Doğrudur Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur. Kürtler, demokrasinin temel güç ve dinamiği haline gelmiştir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır” dedi.

ERDOĞAN’A HALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir Valiliği bahçesine fidan dikti. Erdoğan’ın fidan dikeceği bölge özel bir örtüyle kaplandı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler