Saray'a biat etti Gökçek'i rezil etti

Başbakan Yardımcısı Arınç, Saray’a isyan’dan dün çark etti. Cumhurbaşkanı’na sempati mesajları yollayan Arınç, Ankara Belediye Başkanı’na ise ateş püskürdü.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 18:02
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa etmesi yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Arınç, "Çok basit, çok sığ terbiye dışı şeyler konuşuluyor. Ülke ve millet meselelerine biz duygularımızı karıştırmayız. Yeni bir siyasetçi değilim. Yıllardan beri Parlamento içinde ve dışında bulunmuş bir insanım. Tecrübelerimle gönlümden, kalbimden geçenleri birleştirerek bir şeyler söylersem elbette bunun tartışmasını kamuoyu yapabilir. Ama bunların kötü niyetle bir tartışma olduğunu söylemek için doğrusu sözlerimi ya anlamamak veya yanlış anlamak gibi bir kaygıdan kaynaklandığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

İşte Arınç’ın açıklamalarından satır başları:

"BİZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İLE DUYGUSAL POLEMİKLERE GİRECEK TIYNETTE İNSAN DEĞİLİZ"

Arınç, "Biz sayın Cumhurbaşkanımız ile duygusal polemiklere girecek tıynette insan değiliz. Ona karşı bir nezaketsizlik yapmayı hiçbir zaman aklımızdan geçirmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile hukukumuzun yıllar öncesine dayandığını ve ateş çemberlerinden geçerek bugünlere geldiğimizi herkesin bilmesi lazım. Rahat yataklarımızda, ayaklarımızı uzatarak evlerimizde sadece bunların lafını ederek bugünlere gelmiş değiliz. Cezaevlerinden, DGM'lerden, cuntacılıklardan, siyasi yasaklı olmaktan süzüle samimiyetle gelmiş insanlarız" diye konuştu.

 

"BİZE DÜŞEN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI HAŞA ELEŞTİRMEK DEĞİL ONU BİLGİLENDİRMEK"

Arınç, "Sayın cumhurbaşkanı ile hukukumuzun bir kardeşlik hukuku, bir dava arkadaşlığı hukuku olduğunu herkesin bilmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız, devletin başıdır. Milletimizin birliğini temsil eder. Bu anayasadaki konumudur. Bunun dışında da bizim liderimizdir. Yıllarca başbakanlığımızı yapmıştır. Çile insanıdır. Milletini candan seven bir insandır. Halkımızın kahramanıdır. Bunları her zaman gören takdir eden bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda düşüncelerini ifade ediyor. Eğer o düşünceler yanlış kanaate, eksik bilgiye, yanlış yönlendirilmeye gayretinde olan insanların adeta hoşuna gidecek bir noktaya geliyorsa bize düşen haşa onu eleştirmek değil. Onu bilgilendirmek" ifadelerini kullandı.

"SAYGIYA VE SEVGİYE DAYALI BİR ARKADAŞLIĞIMIZ DA VARDIR. BENİM SÖZLERİMİ O HİÇ YANLIŞ ANLAMAZ"

Arınç, "Açıklamalarımda en ufak bir saygısızlık, polemik göremezsiniz. Hükümeti elbette bazı konularda savunurum eksik bilgileri gidermek de görevimdir. Saygıya ve sevgiye dayalı bir arkadaşlığımız da vardır. Benim sözlerimi o hiç yanlış anlamaz. Ben de onun sözlerini hiçbir zaman küçültücü, alçaltıcı bir ifade olarak kabul etmem" dedi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI EKSİK BİLGİLENDİRMİŞSEK, KUSURU KENDİMİZDE ARARIZ"

Arınç, "Çözüm süreci ve diğer konularda sayın cumhurbaşkanımızı eksik bilgilendirmişsek, kusuru kendimizde ararız. Ama kamuoyu bazı şeyleri tartışmaya başlamışsa bunu da en güzel şekilde ifade etmek bizim vazifemizdir" dedi.

"BENİM ADIM BÜLENT ARINÇ BEN CAM GİBİ BİR ADAMIM HİÇBİR AKÇELİ İŞTE BENİM ADIM GEÇMEZ"

Arınç, "Benim adım Bülent Arınç. Söylediğim sözler ortadadır. Bunun arkasında hiç kimse bir şey aramasın. Ben cam gibi bir adamım. Önüm arkam belli. Kimsenin adamı değilim. Kimsenin çantasını taşımadım. Ben siyasi hayatımın sonunda iki ay sonra başım dik alnım açık olarak gezeceğim. Hiçbir akçeli işte benim adım geçmez. Ben hayatını sevgisini, aşkını, çocukluğunu evlatlarını bu dava için harcamış bir insanım. Hesaplar yaparak bugünlere gelmiş değilim" diye konuştu.

"SAYIN BAŞBAKANIMLA BÜTÜN ŞEREFİMLE TEMİN EDİYORUM KONUŞMAMI DEĞİL Kİ İÇERİĞİNİ KONUŞMUŞ OLAYIM"

Arınç, "Sayın başbakanımla Bütün şerefimle temin ediyorum. Cumartesi, Pazar günü konuşmamı değil ki içeriğini konuşmuş olayım. Konuşmamdan önce başbakan ile görüşmem olmadı" dedi.

"SAYIN AHMET DAVUTOĞLU TAMAMEN MASUMDUR"

Arınç, "Sayın cumhurbaşkanımız böyle konuşuyor ben böyle bir cevap vereceğim demedim. Sayın Ahmet Davutoğlu bu konuda tamamen masumdur. Böyle bir şeyi kendisine bildirmedim. Bu suç değil ki masumiyetten bahsetmiş olayım. Ama birileri bizim o görüşmelerimizi dışarı başka türlü nakletmiş olabilir" dedi.

BEN UZATILAN MİKROFONDAN 40 YILDIR KAÇMAMIŞ BİR ADAMIM"

Arınç, "Benim adım Bülent Arınç. Her mikrofon uzatılışında bunu açıklamak zorunda mıyım? Ben uzatılan mikrofondan 40 yıldır kaçmamış bir adamım" dedi.

"BENİM GÖREVDEN ALINMAMI İSTEYECEK KADAR HAYSİYETLİ BİR İNSAN DEĞİLDİR"

Arınç, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek benimle ilgili bazı twıtter atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. İçeride, Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir. Ben görevimin başındayım. Zamkla yapışmış koltuğa oturan bir insan değilimdir" dedi.

"BENİM BİR SEVDAM ADAM KAYIRMA ÇIKAR İLİŞKİSİ DEĞİL BİRİLERİNİ YAPTIĞI GİBİ"

Arınç, "Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adam kayırma değil birilerinin yaptığı gibi. Çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim. Şerefimle yaşayacağım. Sadece emekli maaşımla geçineceğim Huzur içinde Ankara sokaklarında dolaşacağım" dedi.

"BENİ İSTİFAYA DAVET ETMEK, SENİN HAKKIN DEĞİL, HADDİN DEĞİL"

Arınç, "Beni istifaya davet etmek, senin hakkın değil, haddin değil. Okkalı cevap vermemi aklıma getirdim ama yapamayacağım. Kendine değil ama eşine çok büyük saygım vardır. Hayırsever bir kadındır, dindar bir insandır. Biz eşimle Nevin Hanım'ı çok severiz ve beğeniriz. Eşinin başarılarında en büyük katkısı olan bir hanımefendidir. Gökçek hakkında bir şey söylersem Nevin Hanım'ı üzmüş olacağım. Yeni bir tartışma konusu ortaya atarak kafaları karıştırmak istemem" diye konuştu.

"GÖKÇEK İLE İLGİLİ 100 KONUYU 8 HAZİRAN'DAN İTİBAREN ÖMRÜM VEFA EDERSE KONUŞMAK İSTERİM"

Arınç, "Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim. O gün gelene kadar AK Parti'yi yıpratacak bir sözün içine girmem" dedi.

"ALEYHİMDE KONUŞACAK HERKESİ BİLİYORUM ARZU EDERSENİZ SİZE GİZLİ BİR MEKTUP İLE BUNU VERİRİM"

Arınç, "Benim aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Arzu ederseniz size gizli bir mektup ile bunu veririm. 7 Haziran'dan sonra açmanız kaydıyla" dedi.

"BİZ KİMİN NEREDE HAVLAYACAĞINI NELER YAZACAĞINI İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN NELER YAPACAĞINI BİLİRİZ"

Arınç, "Biz kimin nerede havlayacağını neler yazacağını itibarsızlaştırmak için neler yapacağını biliriz. Gözü açık adamız" dedi.

"MEDYANIN İÇİNDEN DE, AK PARTİ'NİN İÇİNDEN VE DIŞINDAN"

Arınç, "Medyanın içinden de, AK Parti'nin içinden ve dışından da kimlerin cumartesi ve Pazar konuşmalarını bir şekilde itibarsız kılmak el nasıl çalışacağını çok iyi biliriz. Ateş çemberinden geliyoruz" dedi.

"GÖKÇEK BUNUNLA BİR YERLERE YARANMAK İSTİYOR DAHA FAZLASINI BANA SÖYLETMESİN"

Arınç, "Gökçek sayın demiyorum. Bununla bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun milletvekilliğini garantilemek istiyor. Daha fazlasını bana söyletmesin" dedi.

"BENİM AİLEME GİRMEK HAYSİYETSİZLİĞİNİ GÖSTERMESİN. BUNLAR BEL ALTIDIR"

Arınç, "Benim aileme girmek haysiyetsizliğini göstermesin. Bunlar bel altıdır. Özel hayata saygının da olması gerekir" dedi.

"SAYIN HAKAN, GÖKÇEK'TEN ÇOK DAHA NAMUSLU, HAYSİYETLİDİR O GAZETECİLİK YAPIYOR BUNUN YAPTIĞI TETİKÇİLİKTİR"

Arınç, "Ahmet Hakan denen kişi benimle, ailemle ilgili olarak bir yazı yazmış onu kendisine delil olarak kabul ediyor. Ben Ahmet Hakan beyi, sayın Gökçek'ten çok daha önce tanırım. Kanal 7'den beri kader arkadaşlığımız var. Son geldiği noktayı çok eleştirmiş bir insanım. Çok eleştirmiş bir insanım ama Sayın Hakan, Gökçek'ten çok daha namuslu, haysiyetlidir. O gazetecilik yapıyor. Bunun yaptığı ise tetikçiliktir" diye konuştu.

"17 VE 25 ARALIK SAHTEKARLIĞI ORTAYA ÇIKTIĞI GÜNDEM İTİBAREN BEN HÜKÜMETİMİN YANINDAYIM"

Arınç, "Benim cemaate karşı sevgimi ve saygımı 78 milyon bilir. Ama şunu da iyi bilir ki, eğer bu paralel yapı 17 ve 25 Aralık sahtekarlığı ortaya çıktığı gündem itibaren ben hükümetimin yanındayım. Eşimle ve ailemle paralel yapı ile biz mücadele ediyoruz" dedi.

"GÖKÇEK SEÇİMLERDE BU YAPININ KUCAĞINDA OTURMUŞ, BU YAPIYA ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATMIŞTIR"

Arınç, "Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ben buyum. Her şeyimle karşınızdayım. Amerika'ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Seçimlerde oy isterken, bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar paralel yapı ile ilgili tek bir kötü söz çıkmamıştır" ifadelerini kullandı.

"GÖKÇEK'İN ADAYLIĞINA O ZAMAN İTİRAZ ETTİM. ARTIK YETER DEDİM HINCINI BİR ŞEKİLDE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

Arınç, "Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek'in adaylığına o zaman itiraz ettim. Artık yeter dedim. Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çıkarmaya çalışıyor " dedi.

"SEÇİMLERDEN SONRA HESABINI SORARIM GÖKÇEK'TEN"

Arınç, "8 Haziran'a kadar müsaade sonra sorarım Hesabını. Birileri de kuklacılık yapıp bunu kullanırsa benim kulaklarım iyi duyar teşhir ederim. Bana böylesine hayasızca hakaret eden bir şahsa herhalde söylemem gerekirdi" dedi.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Arınç, "Cumartesi akşamı başbakanımız ve cumhurbaşkanımız görüştü ama özel kalem müdürü değilim içeriğini bilmiyorum" dedi.

"ÖCALAN'IN MEKTUBU: BEKLENTİMİZ FARKLIYDI AMA MESAJ BU HALİYLE BİLE OLUMLU"

Arınç, "Öcalan'ın mesajının ne anlamına geldiğini kamu düzeni müsteşarlığımız analiz ediyor. Beklentimiz farklıydı ama mesaj bu haliyle bile olumlu buldum" dedi.

"İZLEME HEYETİ KONUSU BİZİM KABULÜMÜZDÜR"

Arınç, "İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. İzleme heyetindeki kişileri akil insanlar içinden olacaktır. Her kafadan bir ses çıktı.
İzleme heyetine hangi görevler verilecek, bunu belirlediğimiz bir listemiz var. Kayıt altına alındı" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZI İZLEME HEYETİ KONUSUNDA VE ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİLENDİRME İHTİYACI DOĞDU"

Arınç, "Akil kişiler içinde uygun gördüğümüz kişilerle iletişime geçilecektir. Sayın cumhurbaşkanımızı izleme heyeti konusunda ve çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Bu aşamalar önemli aşamalardır, bu bizim eksikliğimiz olmuştur. Sayın başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız cumhurbaşkanımıza daha fazla bilgi vereceklerdir" dedi.

"BİZ MÜZAKERE SÖZÜNÜ ŞU VEYA BU SEBEPLE KABUL ETMİYORUZ"

Arınç, "Onlar hep müzakere sözünü kullanabilirler. Ama biz müzakere sözünü şu veya bu sebeple kabul etmiyoruz. Henüz o noktada olmadığımızı daha önemli işer yapılması gerektiğini düşündüğümüz için. Bütün işlerin hukuk devleti ölçütlerine yapılması gerektiğini de düşünürüz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler