İstanbul'da Dursun Çiçek sürpriz yaptı

SÜ PRİZ isim Ergenekon’da yargılanan albay Dursun Çiçek oldu. Barış Yarkadaş ve Battal İlgezdi’nin eşi Gamze İlgezdi de ilk sıralarda.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 05:58
Abone Ol google-news

1999’dan beri CHP örgütü ilk kez kendi iradesi ile milletvekili adaylarını belirleme heyecanını yaşadı dün. Yıllardır merkezden dayatılan adaylara homurdanan örgütün nihayet fırsat eline geçti. Tabii önseçimden çıkacak listeye karşı herkesin boynu kıldan ince olsa da yine de bu yöntemin çok ideal olduğu tartışmalı. Üye listesinin sağlıklı bir yapıya kavuşmadığı bir örgüt yapılanmasında, bir günde bir ilçeye 16 bin yığma kaydın yapıldığı, bazı aday adaylarının milyonlarca lira harcama yaptığı, lüks balık restoranlarda her akşam yüzlerce üyeye yemek, beş yıldızlı otellerde kahvaltıların verildiği, bir yarışın eşit ve adil olduğunu kim söyleyebilir ki? İstanbul’da üç bölgede toplam 225 bin üyenin oy kullandığı önseçimlerde katılım oranı yüzde 50’yi bulmadı.

1. bölgede ittifak

Sıralamayı CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ittifakı belirledi. İlk üç sırayı bu ittifakın adayları Mahmut Tanal, meslektaşımız Barış Yarkadaş ve Battal İlgezdi’nin eşi Gamze İlgezdi aldı.

2. bölgede ilk sıraya beklendiği gibi CHP’nin ‘Yolsuzlukla mücadeleden sorumlu milletvekili’ Aykut Erdoğdu oturdu. İkinci sıraya ise sürpriz bir isim Ergenekon kumpasının mağdurlarından Dursun Çiçek yerleşti. Üçüncülük için Didem Engin, Melda Onur ve Mustafa Sarıgül kıyasıya yarıştı.

3. bölgede ise İlhan Cihaner, Dr. Ali Şeker ve Av. Zeynel Emre ilk üç sırayı paylaştı. Cihaner bir dönem daha mağduriyetinin ödülünü aldı. Dr. Ali Şeker örgüt emekçisi olmanın ve bölgede yıllardan beri herkese dokunmanın hasadını topladı.

Milletvekillerinin üçte biri örgütün desteğiyle yeniden listeye girebildi. Birinci bölgede Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt, ikinci bölgeden Aykut Erdoğdu, üçüncü bölgeden ise İlhan Cihaner yeniden seçilecek sıralamaya girdiler.

Oğlundan mektup var

Şile ilçe başkanı Şecaattin Güney’in hazırladığı anahtar listesini zarflara koyup oy kullanan üyelere ‘oğlundan mektup var’ diye uzatması seçim kurallarını ihlal olarak değerlendirildi ve itirazlara neden oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler