Türkiye kafa dinliyor

13 yıldır her koşulda konuşan Erdoğan, tarihinde ilk kez 48 saattir televizyona çıkmıyor.

Yayınlanma: 09.06.2015 - 04:39
Abone Ol google-news

8 Mayıs - 8 Haziran arasındaki 30 gün boyunca tek bir günü evinde geçirmeyen, bu sürede toplu açılış, belediye- valilik ziyaretleri, halkla buluşma adları altında 127 programda poz veren, 367 saat 23 dakika boyunca televizyonların canlı yayınlarında halka seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sessizliğe büründü. Seçim sonuçlarına ilişkin yalnızca yazılı açıklama yapmakla yetinen Erdoğan’ın tavrı, “toplu açılışlar bir anda bitti mi?” dedirtti.

7 Haziran seçim sürecinin en temel tartışma konularından birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tarafsızlık” ilkesini hiçe sayarak meydan meydan gezmesi oldu. Erdoğan, süreçteki tavrını “konuşma özgürlüğümü yedirmem” diyerek savundu. YSK’nin devlet olanaklarının seçim sürecinde kullanılmaması gerektiği yönündeki kararları da Erdoğan’ın devlet olanaklarını seferber etmesini engelleyemedi. Seçim takviminin başladığı 10 Mart’tan itibaren 367 saat 23 dakika boyunca konuşmaları televizyonlardan canlı yayınlanan Erdoğan için ne YSK, ne de RTÜK olumsuz bir tutum takınamadı, muhalefet partilerinden gelen şikâyetleri de reddetti.

127 program

Cumhuriyet’in derlediği verilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 30 gün boyunca tam 127 farklı programa katıldı. Seçim propagandasına sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin toplantılarıyla başlayan Erdoğan, son 1 aydaki toplu açılış, valilik ve belediye ziyaretleriyle ilgili maratonunu 9 Mayıs’ta İzmir’den başlattı. Erdoğan daha sonra, Rize, Trabzon, Van, Kırıkkale, Erzincan, İstanbul Sultanbeyli, Kayseri, Samsun, Ankara Keçiören, Adıyaman, Ordu, Kahramanmaraş, Antalya, Şanlıurfa, İstanbul Üsküdar, Hakkâri, Ankara Hacıbayram, Uşak, Aydın, Nevşehir, Aksaray, Adana, Iğdır, Erzurum, Kars, İskenderun, Bingöl, Mersin, Sivas ve Eskişehir’de toplu açılış törenlerine katıldı, belediye ve valilikleri ziyaret edip, halkla buluştu. Seçim yasaklarının başlamasıyla “toplu açılış”ların yerini de “Erdoğan’la buluşma” toplantıları aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden 1 gün önce Ardahan ve Ağrı’da siyasi propaganda yaptı. Erdoğan, 1 aylık süreye, Almanya, Arnavutluk ve Bosna Hersek olmak üzere 3 de yurtdışı gezisi sığdırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon