Hulusi Akar tatilde miydi?

CHP'li Barış Yarkadaş çarpıcı bir iddiada bulundu.

Yayınlanma: 08.09.2015 - 07:14
Abone Ol google-news

sy

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Dağlıca’daki terör saldırısı ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Yarkadaş, “İddialara göre, Genelkurmay Başkanı Ege’de bir tatil yöresindeydi ve gece 22.00 sularında Ankara’ya geldi. Güvenlik Zirvesi de bu yüzden geç başladı” dedi.

Yarkadaş, Dağlıca’daki saldırıyla ilgili Cumhuriyet’e çarpıcı açıklamalar yaptı. Saat 15.30 sıralarında gerçekleşen saldırıyla ilgili PKK’ye yakın internet sitelerinin HPG Basın Birimi tarafından yapılan açıklamayı saat 18.06’da duyurduklarını belirten Yarkadaş, şöyle devam etti: “Buna rağmen, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hiçbir şey yaşanmamış gibi, Türkiye - Hollanda maçını izlemeye gitti. Üstelik giderken, yanına şehit bir polisin çocuğunu da aldı ve şehit istismarında yeni bir perde açtı. Bu bağlamda, Başbakan Davutoğlu, eğer saldırıyı bilmiyor ve maça gidiyorsa, bu büyük bir skandaldır. Yok eğer, saldırıyı bilmesine rağmen maça gidiyor ve sevinç gösterisi yapıyorsa, bu daha büyük bir skandaldır. Her iki durumda da Davutoğlu’nun istifa etmesi gerekir.”

TSK’ye baskı

Saldırıyla ilgili açıklamanın gecikmesini de eleştiren Yarkadaş, bununla ilgili de “Saray ve AKP’nin Genelkurmay Başkanlığı’na şehit sayılarını açıklamaması için baskı yaptığı bilgisine ulaştım” iddiasını ortaya attı. Bu iddiasına Genelkurmay’dan bir yalanlama gelmediğini belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “7 Haziran sonrası başlatılacak olan çatışmalar, milliyetçiliği körükleyecek, AKP de bundan nemalanarak MHP tabanının oylarını alacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Toplum, şehitlerin sayısının artmasından, PKK kadar, Saray ve AKP’yi de sorumlu tutmaya başladı. Bu gerçek yapılan tüm anketlerde görülüyor.”

Açıklasınlar

Yarkadaş’ın en çarpıcı iddiası ise gece geç saatlerde toplanan güvenlik zirvesi ile ilgili oldu. Yarkadaş, “Genelkurmay Başkanı, saldırının başladığı saatlerde neredeydi? İddialara göre, Akar, Ege’de bir tatil yöresindeydi ve gece 22.00 sularında Ankara’ya geldi. Güvenlik Zirvesi de bu yüzden geç başladı. Genelkurmay Başkanı da bu iddialara açıklık getirmelidir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler