Pevrin Buldan: Barış sürecinin buzdolabından çıkması gerekiyor

HDP'li Pervin Buldan, barış ve müzakere sürecinin 'buzdolabından' çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 15:26
Abone Ol google-news

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ağrı'da HDP'den milletvekili seçilen Leyla Zana, Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan ile bazı HDP'li vekiller kaydını yaptı.

Yeni dönemin çok zorlu olacağını belirten Buldan, HDP'nin etkin bir muhalefet yürüteceğine dikkat çekti. Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Buldan, AKP ve Türkiye'nin çözmesi gereken önemli sorunları bulunduğunu belirterek, bunların başında barış ve müzakere süreci olduğunu ve buzdolabından çıkması gerektiğini vurguladı. Bunun için de büyük bir mücadele vereceklerini kaydeden Buldan, barışa ihtiyaç olduğunu söyledi.

G20 toplantısıyla ilgili bir soruya ise Buldan, "ne yazık ki bu ülkeyi sadece" Recep Tayyip Erdoğan'ın yönettiğini kaydetti. Bu ülkenin hem Cumhurbaşkanı hem başkanı Erdoğan olduğunu belirten Buldan, oysa bu ülkenin bir başbakanı olduğuna dikkat çekti. Bir ülkenin başbakansız yönetilmesinden kaygı duyduklarını dile getiren Buldan, Başbakan'ın da bu ülkede görevini yapması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Silvan'da yaşanılanların bir hukuk ihlali ve bir halkın katliamını hedefleyen bir durum olduğunu söyledi. Sokağa çıkma yasağıyla yaşam alanı bırakılmadığını belirten Demirel, mahallede 8 vatandaşın öldüğünü, yaralılar olduğunu ifade etti. Kullanılacak işyeri ve mekan kalmadığını anlatan Demirel, Silvan'ı güvenlik güçlerinin yönettiğini kaydetti. Silvan halkının tutuklanmak, işkence görmek değil kendisini yönetmek istediğini dile getiren Demirel, silahlı gruplar değil orada halk olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler