Kılıçdaroğlu'ndan polislere 'Dilek Doğan' çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dilek Doğan'ın öldürülme görüntüleriyle ilgili olarak "Polis kardeşlerime her zaman söyledim sizler bizim vazgeçilmezimizsiniz. Eğer içinizden biri haksızlık yapıyorsa ilk önce siz ortaya çıkaracaksınız. Biz sizden bunu bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 13:31
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Terör istemiyoruz. Türkiye'nin bu terör belasından kesinlikle kurtulması lazım.

- Dilek Doğan'ın videosu düştü sosyal medyaya. Ortada bir çatışma yok. Çatışma varsa yalnızca polisler kızını öldürdükten sonra attığı terlik var. Bu nasıl bir vicdandır anlamakta zorlanıyorum. Polis kardeşlerime her zaman söyledim sizler bizim vazgeçilmezimizsiniz. Eğer içinizden biri haksızlık yapıyorsa ilk önce siz ortaya çıkaracaksınız. Biz sizden bunu bekliyoruz. Sizi bu ülkenin yurtsever vatandaşları olarak görüyoruz.

Dilek Doğan'ın katledildiği anın görüntüsü ortaya çıktı - VİDEO

- Nerede bir haksızlık varsa onun üzerine gitmek de benim görevim. Ben hukukun üstünlüğünü savunuyorum.

- Ortaya çıkaran gazetecinin yarın başına ne gelir bilmiyorum belki onun da hakkında dava açılacaktır. Bize doğru bilgileri aktardığınız sürece ister dışarda olun ister hapiste başımızın tacısınız.

- Davtuoğlu'na sesleniyorum, bu gazeteci arkadaşlarımız tutuksuz yargılansın.

- Ahlaklı olmak aynı zamanda erdemli olmaktır.

- 78 milyon kendi kendine sormalı. İller ve ilçeler silah deposuna dönüştürülürken bu ülkenin başında kim vardı?

- Kendisi sorunlu olan siyasi iktidar ülkenin sorunlarını çözemez.

- Biz bu ülkenin huzuru için çalışıyoruz. Biz büyük laflar edip arkadan çark eden bir parti değiliz. Türkiye'nin ve bölgenin sorunlarını en iyi bilen partiyiz. Hangi sorun varsa merak ediyorsak çözümünü lütfen bana yazsın. Arkadaşlarımız sorunun çözümünü sunacaktır.

- Musul'a asker gönderdik. İzin aldın mı orası başka ülke. Bir gün sonra Irak Başbakan'ı Türk askeri bizim topraklardan derhal çekilin. Türkiye'ye 48 saat süre tanıyoruz diye ultimatom veriyor. Dışişleri Bakanı biz oraya davet üzerine gittik diyor. Davutoğlu geri çekilmek söz konusu değil diyor. Erdoğan, biz davete icabet ettik diyor. 14 Aralık'ta birliklerin bir kısmı geri çekildi. 15 Aralık Numan Kurtulmuş geri çekilmedik diyor. 16 Aralık ABD tüm güçlerinizi geri çekin diyor. Bizimkiler esas duruşta. 19 Aralık'ta Davutoğlu, Musul'da askeri varlığımız sürecek diyor. Bunlar devlet mi yönetiyor? Yemin ediyorum bakkal bile daha iyi ülke yönetir. Bunlar sanıyorlar ki nasıl olsa bir yalan atarız millet yutar. Sen Türkiye'nin onuruyla oynadın. Sıradan kabile reisi bile Türkiye'yi tehdit etmeye başladı.

- Senin yanlış politikaların Türkiye'yi bu hale getirdi.

- Putin açıkça Türkiye'yi tehdit ediyor. Türkiye'yi bu hale kim getirdi. İktidardaki partinin adı nedir? O partinin yöneticileri kimlerdir? Neden Türkiye'nin bütün komşularını başına bela haline getirdin. Biz hiçbir ülkenin tehditlerine boyun eğecek bir ülke değiliz. Bunu herkesin bilmesi lazım, Putin'in de bilmesi lazım.

- Artık Türkiye bu kamburu çekemez.

- İsrail'i vatan haini ilan etmişlerdi. Önce gizli kapaklı görüşüyorlardı. Sonra görüştüklerini itiraf ettiler. Mavi Marmara'da Türkiye haklı bir tepki gösterdi. Gazze ablukası kalkmadan eğer bir anlaşma imzalarsanız o dokuz canın kanı o anlaşmayı imzalayanların eline bulaşmış demektir.

- Koskoca Türkiye gitti Suudi Arabistan'ın kuyruğuna takıldı. Hırsıza evi teslim etmek gibi bir şey. Tam bir batağın içindeler, kaybeden Türkiye oluyor. Ne olacak? Bunun hesabını kim verecek?

 

'Sinan Erdem kimyasal silah iddianamesini açıklayınca suçlu oluyor'

- Türkiye üzerinden kimyasal silahların Suriye'ye gönderilmesini dile getirdi diye Sinan Erdem hain ilan edildi. Hiçbir milletvekilimizi yedirmeyiz. Bizim milletvekillerimiz ellerinde belge olmadan konuşmazlar. Tam bir yavuz hırsız hesabı.

- İddianameyi milletvekili açıklayınca suçlu oluyor. 190 sayfalık iddianameyi isteyen herkese e-posta olarak yollayabiliriz. Arkadaşımız Türkiye'yi suçlamıyor. Batı'yı suçluyor. Sen kimyasalları kendi ülkenden çıkarırlarken neden durdurmadın diyor.

 

'Erdoğan'a soruyorum bu namus ve şeref nerede satılıyor?'

- Onların amacı bir milletvekili üzerinden bütün suçlarını kamuoyundan gizlemek. Ama anlayamadığım bir şey var: Bir diktatör bozuntusunun da bu işlere bunu sokması. Nasıl bir şeysin sen. Namusu ve şerefi üzerine tarafsız davranacağına dair yemin etti. Erdoğan'a soruyorum bu namus ve şeref nerede pazarlanıyor, nerede satılıyor.

-


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon