Erdoğan'dan yargıya talimat gibi sözler

Akademisyenleri hedef alan Erdoğan “İlgili kurumlarımızın da anayasa ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında gerekenleri yapacaklarına inanıyorum” dedi

Yayınlanma: 14.01.2016 - 23:01
Abone Ol google-news
<video:463718>

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Paris ve Sultanahmet saldırılarının ardından çıkardığı manşetler üzerinden Cumhuriyet’i hedef gösterdi. “Çok da ağrıma gitti” diyen Erdoğan, “Fransa’daki Paris saldırısını manşetlerinden benim ülkemdeki bir gazete ‘Fransa Çocuklarına Ağlıyor’ başlığıyla verdi. Fakat Sultanahmet’teki olayı ‘Katliam Ülkesi’ diyerek sunması, bizi şaşırtmadı” dedi. “Ama umuyorum birilerinin aklını başına getirmiştir” sözleri dikkat çeken Erdoğan, “Böyle şey olabilir mi? Sen bu ülkenin bir yayın organısın ve benim ülkemi ‘katliam ülkesi’ olarak sürmanşetten veriyorsun. Bu utanç verici çifte standart insanlık tarihine kara bir leke olarak kaydedilmeye devam edecektir” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

İFADE HÜRRİYETİ DEĞİL (Akademisyenlerin bildirisi) Bunların vatan, millet diye bir meselesi yoktur. Bunlar sadece ülkemizi, vatanımızı nasıl karıştırırız bu milleti nasıl birbirine düşürürüz, bunun gayreti içindeler. Bu mesele kesinlikle demokrasi, hak ve özgürlükler, düşünce ve ifade hürriyeti meselesi değildir. Mesele devletin ve milletin bekası meselesidir. Unutulmasın ki devletin olmadığı yerde ne özgürlük olur ne demokrasi ne hak ne hürriyet. Devletin olmadığı yerde sadece kaos, kan ve gözyaşı olur.

MANDACI ARTIKLARI Terör örgütünün yanında yer almak için ancak o bildiriye imza atan sözde akademisyenler gibi ruhunuzun kirlenmesi, kararması, her türlü insani hasleti yitirmiş olmanız lazım. Milletimizin bu mandacı artıklarına hak ettikleri cevabı vereceklerinden şüphe duymuyorum.

GEREKENLERİ YAPACAKLAR İlgili kurumlarımıza sesleniyorum. İlgili kurumlarımızın da Anayasa ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında, Anayasal ve yasal gerekenleri yapacaklarına inanıyorum. Buradan asla taviz verilemez.

HDP’LİLER SİYASETÇİ DEĞİL Sadece bu sözde akademisyenlerin değil kimi siyasetçilerin benzer tavırlar içinde olduklarını üzüntüyle görüyorum. Terör örgütünün güdümündeki siyasi parti ve siyasi arenada yer alan bu temsilcilerini hiç saymıyorum. Benim gözümde artık onlar siyasetçi değil terör örgütünün bir maşasıdır.

KILIÇDAROĞLU’NA... Ana muhalefet Partisi’nin genel başkanı çıkıyor, terör örgütünün propagandasına alet olmasından duyduğu pişmanlığı dile getiren bir televizyon programcısını eleştiriyor. Terör örgütünün propagandasına devam etmeliymiş.

SEN DE HENDEK AÇIVER Aynı zat daha önce hendekçi teröristleri de ‘arkadaşı’ olarak ilan etmişti. Beyefendi, bir kazma kürek de sen eline al, sen de git orada hendek açıver. Bu partinin kimi mensupları da çatışmalarda yaralanan yaralanan teröristleri hastanede ziyaret etmekten, güvenlik güçlerini tahkir etmeye, teröristlerle dayanışma ilanları asmaya kadar sergilemedik kepazelik bırakmadılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler