Kahramanmaraş'taki okul saldırısı soruşturmasında gelişme! Saldırganın annesi tutuklandı

Kahramanmaraş'taki okul saldırısı soruşturmasında gelişme! Saldırganın annesi tutuklandı

21.04.2026 21:52:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Kahramanmaraş'taki okul saldırısı soruşturmasında gelişme! Saldırganın annesi tutuklandı

Kahramanmaraş'ta okula düzenlediği saldırı sonucu 10 kişiyi öldüren İsa Aras Mersinli’nin annesi Pınar Peyman Mersinli tutuklandı. Saldırganın babası Uğur Mersinli de tutuklanmıştı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'na silahlı saldırı düzenleyen 8. sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli'nin annesi Peyman Pınar Mersinli tutuklandı.

Anne Pınar Peyman Mersinli olay günü gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakılmıştı.

EŞİNE ZİYARETTEN DÖNERKEN GÖZALTINA ALINMIŞ

Mersinli, Elazığ’da tutuklu eşi Uğur Mersinli’yi cezaevinde ziyaretten dönerken polis tarafından gözaltına alındı. Elazığ Adliyesi’ne sevk edilen Pınar Peyman Mersinli, SEGBİS ile Kahramanmaraş Adliyesi’ne bağlandığı mahkemece ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklanarak, cezaevine konuldu.

BAKAN GÜRLEK'TEN AÇIKLAMA

CNNTürk yayınına katılan Adalet Bakanı Akın Gürlek, anne Mersinli'nin yeniden sorguya alındığını duyurarak, şöyle konuşmuştu:

“Bu çocuk sorunlu bir çocuk. 12-13 defa rehber öğretmene gidiyor. Acilen psikoloğa götürülmesi gereken çocuğu ailesi ihmal etmiş. Zaten 'velilik görevinin ihmali' diye bir suç var. Bazı suçlarda, veli annelik veya babalık görevini ihmal etmişse sorumlu olması gerekir.”

Gürlek’in açıklamasının ardından ilerleyen dakikalarda tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Pınar Peyman Mersinli'nin tutuklandığı duyurulmuştu. 

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş'ta 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli, öğrencisi olduğu ortaokula silahlı saldırı düzenledi. Babası Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Uğur Mersinli'ye ait 5 silah ve 7 şarjörü sırt çantasına koyarak öğle saatlerinde Ayser Çalık Ortaokulu'nda hedef gözetmeksizin öğrenci ve öğretmenlerin üzerine ateş açan Mersinli, matematik öğretmeni Ayla Kara ile birlikte 8 öğrenciyi öldürdü ve çok sayıda öğrenciyi yaraladı. Babasına ait silahlarla saldırı gerçekleştiren Mersinli de bir velinin Mersinli'yi bıçaklaması sonucu hayatını kaybetti. Mersinli'nin babası gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. Babanın ardından anne Pınar Peyman Mersinli de tutuklandı.