CHP'nin davetine hükümet korkusuyla ret

CHP’nin Adalet Kurultayı için özellikle üniversitelerden davet edilen bazı kişilerin istediği halde tepki alacağından endişe ederek katılamayacağını bildirdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 17.08.2017 - 05:52
Abone Ol google-news

CHP MYK’de 26 Ağustos’ta başlayacak ve 4 gün sürecek Adalet Kurultayı’nın detayları şekillendi. 8 ana başlıkta gerçekleşecek kurultayda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm panelleri dinleyeceği öğrenilirken, kurultay için hazırlanan broşürde alkol kullanılmaması, orman bölgesi olması nedeniyle ateş yakılmaması gibi uyarıların yer alacağı belirtildi. Öte yandan özellikle üniversitelerde görevli bazı kişilere davet gitmesine karşın hükümet korkusu nedeniyle çekince gösterildiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’un “Adalet Yürüyüşü’ndeki duyarlılıklarımız, kurultayda da geçerli olacak” dediği kaydedildi.

CHP MYK, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı olarak yaklaşık 4 saat süren toplantının ana gündem maddesini Kurultay oluşturdu. Edinilen bilgiye göre; Çanakkale’de 26 Ağustos’ta başlayacak ve dört gün sürecek kurultaya son şekli verildi. Kurultayın içeriğinden Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yapılacaklara ilişkin MYK’yi bilgilendirdi. Kesinleşen konuşmacılar, yanıt beklenen isimler masaya yatırıldı. Bazı kişilerin “Katılır, konuşur tüm desteği veririm” derken, özellikle üniversite ve Milli Eğitim’de görevli olup da davet edilenlerin hükümetten alacağı tepki nedeniyle korktuğu, katılmayı istediği halde katılamayacağı yönünde geri dönüş yaptığı öğrenildi.

Kurutayda, 8 ana başlıkta belirlenen mahkemede adalet, devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, eğitimde adalet, yaşamda adalet, medyada adalet ve inançta adalet panellerinin yanı sıra daha dar katılımlı çalıştayların olacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler