Devlet Bahçeli: Bu referandum gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında IKBY'nin bağımsızlık referandumu için, "Bu referandum gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır" dedi. Bahçeli, Koray Aydın'ın istifasına ilişkin, "İstifa etmesi kendi tercihidir. Partimiz için hayırlı oldu" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 11:05
Abone Ol google-news

<video:810118>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Genel Merkez’de düzenlenen basın toplantısında konuştu. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunun savaş sebebi sayılması gerektiğini ileri süren Bahçeli, Koray Aydın'ın MHP'den istifasına ilişkin, "Partimiz için hayırlı oldu" yorumunda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Milli beraberlik ruhuna en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Dağılmamızı ve birbirimize küsmemizi istiyorlar. Türk milleti ile çok vahşi bir hesap görülüyor.

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki kirli arayışlar esasen Türkiye odaklıdır.

Astana Zirvesi'nde İdlib'e alınan çatışmasızlık kararı çiğnenmek üzeredir.

İran ve Türkiye'nin PKK'ya karşı ortak operasyon düzenleyeceğine dair iddialar bize göre olumludur.

"BARZANİ'NİN REFERANDUM KARARI SAVAŞ NEDENİ SAYILMALIDIR"

Barzani'nin referandum kararının sonuna kadar karşısında bulunulmalıdır. Bu referandum gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Kuzey Irak'taki referandum Kürdistan provasıdır. Bu Barzani'nin hayrına olmayacaktır, rüzgar eken fırtına biçecektir. Peşmerge yönetimi Türk milletini sabrını zorlamaktan vazgeçmelidir.

"YOK MUDUR HELAL SÜT EMMİŞ ÜÇ BEŞ BABAYİĞİT"

Bahçeli, "Nerede bir hain varsa, nerede bir terör örgütü nifak saçıp büyük milletimize ve çınarlaşmış Türk devletine kastetmeyi aklından geçiriyorsa, muhakkak surette imha edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti, mesela Kandil'de, mesela Afrin'de, mesela Ayn el Arab'da terörün elebaşlarını arayıp bulacak, sonra da yakalayıp cezalandıracak kudretten mahrum mudur? Yılanın başı koparılınca vücudu kalacak mıdır? Kapsamlı harekat olsun veya olmasın, yok mudur helal süt emmiş üç beş babayiğit? Nerededir 'Vatan sana canım feda' diyerek zehri zemzemle yıkayan kahraman neslin ahfadı? Bulunamaz mı hainlerin lider kadrosunu yok edecek çevik ve çelikten iradeli vatan evlatları? Türk milleti bugünlere 'Ya İstiklal Ya Ölüm' inanç ve iddiasıyla gelmiştir. Feleğin çemberinden binbir fedakarlıkla geçilmiştir. Şehitler boşuan can vermemiştir. Çileler boş yere çekilmemiştir. Katillere teslim olmak, küresel efendilerine diz çökmek için devlet kurulmamıştır. Türkiye'ye rağmen bölgesel ve küresel ayak oyunları terörizmi sivriltir ve devletleştirirse varlığımız tesadüflere, birilerinin lütuf ve takdirine kalacaktır." diye konuştu.

Eğer terörizmin kökü kazılsın isteniyorsa, silah tacirleri kesinsek terör örgütlerine silah vermekten vazgeçmelidir. Terör örgütlerini silahtan mahrum etmek en akılcı yoldur.
Bu örgütleri tepe tepe kullanan alçak güçler, bu katliamlardan birinci derecede suçludur.

FETÖ su katılmadık bir Türk düşmanıdır. Ederi 1 dolar olan FETÖ insanlığın utanç vesilesidir. FETÖ ile adalet ölçüsünde hesaplaşılmadığı müddetçe yeni 15 Temmuz'ların yaşanması kaçınılmazdır.

"PAZARCIYLA, ÇAYCIYLA DEĞİL, 15 TEMMUZ'UN ANA AKTÖRLERİNİ CEZALANDIRMAK GÖREVDİR"

Pazarcıyla, odacıyla, tezgahtarla, çaycıyla değil, 15 Temmuz'un ana aktörleri, siyasi ayakla birlikte deşifre edilip cezalandırmak görevdir. Bu hesaplaşma yapılmazsa vebali herkesin üzerine olacaktır.

'Bu cemaat benim, şu grup senden' diyerek devletin hücrelerine sızma girişimleri yine kötü sonuçlar doğuracaktır. Devlet onun bunun yuvalanacağı bir yer ve yapı değildir. Devlet, Türk milletinin siyasi teşkilatlanması egemenliğinin güvencesidir.

"ALMANYA TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERDİĞİ DESTEKLE SUÇ ÜSTÜ YAKALANMAKTADIR"

Alman siyasetinin ipe sapa gelmez skandal açıklamaları, yanlı ve terör örgütleriyle aynı kareye düşen tavırları gözümüzden kaçmamaktadır. Almanya terör örgütlerine verdiği destekle suç üstü yakalanmaktadır. FETÖ Almanya'dır, PKK Almanya'da cirit atmaktadır. Almanya firari sanıkları derhal ülkemize iadesini sağlamalıdır. Türkiye'nin Adil Öksüz notası yerindedir.

Milliyetçi Hareket Partisi dış politikada hükümet ve devletin yanındadır.

Adalet Yürüyüşü yapan CHP'nin Adalet Nöbeti yapan HDP'nin aynı safta yer alması normaldir. Tencere kapağını bulmuştur.

KILIÇDAROĞLU TUTUKLANACAK İDDİASI...

Ana muhalefet partisinin tutuklanmasıyla ilgili polemikler siyasi hayatımıza zarar vermektedir. Cumhurbaşkanının anlık bir açıklamasından ana muhalefet partisi liderinin tutuklanacağı anlamını çıkarmak zorlama ve maksatlı bir çabadır.CHP bu durumdan siyasi menfaat sağlama hevesindir.
MHP hukukun üstünlüğüne inanmaktadır.

VİDEO - Koray Aydın'ın istifası için Bahçeli'den ilk açıklama: Partimiz için hayırlı olmuştur

<video:810136>

KORAY AYDIN'IN İSTİFASI

Bahçeli konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koray Aydın'ın istifasına ilişkin sorulan soruya"İstifa tek taraflı bir tercihtir. Partimiz açısından hayırlı olmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bugünden birilerini hava boşluğuna atıyor. Yerine geçiyor demektir" diye cevap verdi.

VİDEO - Devlet Bahçeli: Siyaset iç çamaşırı seviyesine indirilmemeli

<video:810144>

KILIÇDAROĞLU'NUN ATLETLİ FOTOĞRAFI

Buna yorum gerekmez. Kim neyi giyiyorsa giysin ancak siyaseti iç çamaşırı seviyesine düşürmemek gerekir.

Meral Aşkener istifası bekliyor musunuz?

Kapı açık. Gelen gelir, çıkan çıkar.

VİDEO - Devlet Bahçeli'den 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

<video:810147> Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz?

Benim ne zaman erken konuştuğu mu gördünüz?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler