Sezgin Tanrıkulu'ndan suçlamalara yanıt: Suçluluk telaşı... Vurulanların kimliği çok mu önemsiz?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendisini hedef haline getiren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya yanıt verdi.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 13:09
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada SİHA'larla (Silahlı İnsansız Hava Araçları) yapılan operasyonlarda sivillerin de hayatını kaybettiğini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu çok sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan'dan Sezgin Tanrıkulu'na: Kimden yanasın?

Erdoğan, "Ana muhalefetin temsilcisi çıkıyor SİHA’lar sivilleri vuruyor ediyor. Nerede bu siviller. SİHA’lar teröristleri vuruyor. Ben beklerdim ki ana muhalefetin genel başkanı çıksın “Ey Tanrıkulu sen kimlerden yanasın” desin. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizi tanıyoruz zaten. Tek farkınız var. Siz CHP’siniz onlar HDP. Hangi merciye müracaat ederlerse etsinler biz attığımız adımların doğru olduğuna, terörle mücadeleyi terör örgütünden bir kişi kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz." diye konuştu.

SUÇLULUK TELAŞI MI?

Erdoğan'ın sözlerine Twitter hesabından yanıt veren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "BAYRAKTAR adlı SİHA'ların vurduğu sivillerinin adlarını burada paylaştım, açıkladım Sn.Erdoğan, bana saldırmanız suçluluk telaşı olamasın!" diye yazdı.

"SİZDE ALLAH KORKUSU DA KALMAMIŞ" 

TANRIKULU: VURULANLARIN KİMLİĞİ ÇOK MU ÖNEMSİZ?

Sezgin Tanrıkulu Süleyman Soylu'nun sözlerine de tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:
 “Bir kontrol noktasından geçip köylerine gittikten sonra düşman gibi vurulmuşlardır. Eğer bu insanların sesini duyurmaz, acılarına sessiz kalır, telefonu yüzlerine kapatırsak, bu ülke güvenli, terörün bittiği bir ülke mi olur? Bir insanı sırf Kürt diye, terörist yaftasını yapıştırmak, bu kadar önyargılı olmak doğru mudur? BAYRAKTAR SİHA’sı ile vurulduğu belirtilen bu yurttaşlarımızın gerçek kimliği, beni tehdit eden İçişleri Bakanlığı için çok mu önemsiz?”

Sezgin Tanrıkulu twitter hesabından Hakkari'de öldürülen sivillere ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaşarak, "Hakkari'de SİHA'nın vurduğu ve öldürdüğü sivillerin aynı yerde iki hafta önce yaptıkları piknikte çektikleri fotoğraf." açıklamasıyla paylaştı.





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CANİKLİ'YE YANIT

Tanrıkulu, "Milletin ekmeğini yiyip terörist sözcülüğü yapıyor" diyen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye de "Ben milletin sadece ekmeğini yiyorum, teröre de 1990'ların Diyarbakır'ın da karşı çıkmış biriyim: milletin herşeyini yiyenler düşünsün." diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler