Erdoğan'dan Zafer Çağlayan açıklaması: Çok pis kokular geliyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'de açılan davaya ilişkin "Burada bizim eski ekonomi bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller" dedi.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 12:14
Abone Ol google-news

<video:819361>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Rıza Sarraf davasına ek iddianameyle eklenmesine ilişkin, "Burada bizim eski ekonomi bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller" dedi.

Sezgin Tanrıkulu'ndan Erdoğan'a yanıt: Suçluluk telaşı olmasın

Bahçeli'nin başkan yardımcısı olacağına ilişkin iddiaları da değerlendiren Erdoğan, "Bunlar doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Herkes yerini konumunu bilsin. Görüşmeler neticesinde her şey olabilir bunu kimsenin bir kenara atmasına gerek yok" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Ülkemizin gayretleri sonucunda bazı neticeler almaya başladık. TİKA 1000 tonluk yardım malzemesinin dağıtımının gerçekleştirdi. İkinci aşamada 10 bin tonluk bir yardım planlıyoruz. Şu anki çadır kampların yaşanır bir durumu yok. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis ederse orada çadır kamplar için daha yaşanabilir çadır kamplar kurmayı planlıyoruz

Türkiye ve Kazakistan dost ve kardeş olmakla birlikte, aynı zamanda stratejik ortaktır. Yapacağımız bu ziyaret konsey toplantısının hazırlıkları açısından önem arz ediyor. Kazakistan ile teröre karşı olan işbirliğimizi geliştireceğimizi temenni ediyorum.

"HOLLANDA BAŞBAKANI ŞU AN YÜZÜME BAKAMIYOR. HÜKÜMET BİLE KURAMADI"

Bu açıklamalara yabancı değiliz. 15 yıldır bizi bu tür açıklamalarla oyaladılar. Türkiye'deki referandum öncesinde bizlere karşı aldıkları tavır çok net ortadaydı. Kendi ülkelerinde soydaşlarımızla yapacağımız toplantılara müsade etmediler. Bu ülkemizdeki referadum sürecine orada yaşayan soydaşlarımızın katılma hakkıydı. Buna bile müsade etmediler. Ama ne yazıkki terör örgütlerinin faliyet göstermelerine müsade ettiler. Bize karşı olumsuz davranışları oldu. Şu anda da kendi içlerinde birbirlerine girdiler. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye, Ak Parti, Erdoğan... Yani Erdoğan'a vurmak size oy mu kazandıracak? Hollanda'nın Başbakanı ile olduğu gibi mi olsun? Şu anda yüzüme bakamıyor? Benim de yüzüne yüzüne hiç baktığım yok. Hükümet bile kuramadı?

ERDOĞAN: YÜZÜNE HİÇ BAKTIĞIM YOK - VİDEO

<video:819352>

ZAFER ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan'a ABD'de dava açılmasının sorulması üzerine "Bu konu çok çok ilginç bir konu. Şu anda bunu bir hukuki mantık içerisinde yorumlamak zaten mümkün değil. Burada bizim eski ekonomi bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Zira burada şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller. Neymiş? İran ile ilgili yaptırımları delmiş. İran'a herhangi bir yaptırım uygulama kararı ülke olarak almadık ki. Bizim İran ile ikili ilişkilerimiz var, hassas ilişkilerimiz var. İran'dan biz özellikle doğalgazımızın, petrolün belli bir kısmını alıyoruz. Bizi bunu kendilerine de o zaman söyledik. Ben bunları Sayın Obama'ya da söyledim, diğer bu konularla ilgilenen Başta Dışişleri Bakanları olmak üzere bu işle ilgilenen diğer kişilere de söyledik, 'biz burada böyle bir yaptırımı içerisine girmeyiz'. Bu ekonomik ilişkileri yürüten bakanımız kim? Ekonomi Bakanı. Ekonomi Bakanı hükümetin attığı bu adımı uygulayanlardan bir tanesi olacaktır. Atılan bu adımlar tamamen siyasidir. Amerika bir defa bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Tabi bu gidişimizde bu konuyu ele alma fırsatı buluruz. Bu işlerin arkasında çok pis kokular geliyor. Rıza Zarrab olayı da öyledir. Halk Banka'mızın Genel Müdür muavini Hakan Bey ile ilgili konu da öyledir" dedi.

 "BÜYÜK BİR DEVLET OLABİLİRSİN AMA ADİL DEVLET OLMAK BAŞKA BİR ŞEYDİR"

Erdoğan, "Bunların hepsi. Diğer isimler yine öyledir. Benim daha önce yaptığım ziyarette Washington'da büyükelçiliğimiz önünde PKK terör örgütü mensuplarının bize adeta saldırıyor gibi bir hava içerisine girip Amerikan güvenlik güçlerinin orada kalıpta herhangi bir tedbir almaması onları oradan derdest etmemesi de bu pis kokunun bir ifadesidir. O olayla ilgili biliyorsunuz benim korumalarım hakkında soruşturma açtılar. Hatta hatta o olay günü orada olmayan korumalarım hakkında, eşimin iki tane bayan koruması hakkında aynı şeyi yaptılar. Bu nedir? Bu Amerika yönetimin düşmüş olduğu aczi gösteriyor. Kendilerine de bunlar bildirildi. Büyük bir devlet olabilirsin ama adil devlet olmak başka bir şeydir. Sıkıntı burada. Onun için de adil bir devlet olmak hukuk sisteminin adil işlemesinden geçer. Eğer hukuk sisteminiz adil işlemiyorsa bu sıkıntılar sürekli olarak o pis kokuları da getirir" şeklinde konuştu.

BAHÇELİ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK İDDİALARI: BUNLAR DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİYORLAR

Erdoğan, MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkan yardımcısı olacağı iddialarının sorulması üzerine, "Bunların hepsi suyu bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bunlar doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Herkes bir defa yerini, konumunu bilsin. Biz Türkiye'de siyaset yapıyoruz. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içinde oldu ve bundan sonraki süreçte bu diyaloğun, dayanışmanın temenni ederim ki güçlenerek devamı Türkiye'nin geleceği bakımından çok çok önem arz etmektedir" dedi.

"ANA MUHALEFET PARTİSİ YERLİ VE MİLLİ DEĞİL"
Erdoğan "Ana muhalefet partisi Kandil'le irtibat kuruyor bunu gündeme getirmiyorlar da bu ülkede yerli ve milli davranan liderlerin veya partilerin görüşmeleri bunları niye rahatsız ediyor. Bizim çok önemli bir yanımız var. Yerliyiz ve milliyiz. CHP ve HDP'ye baktığınız zaman bunların yerli ve milli bir yanı yok. Tam aksine bunlar bu ülkeye saldıran bu ülkeye her yerde batıya dünyaya şikayet etme suretiyle nereden önünü keseri gayretinde olanlarla işbirliğinde. Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor, SİHA'larla ilgili açıklama yapıyor.Neymiş sivilleri vurmuş. Nerede o siviller. SİHA'lar teröristleri vuruyor. Silahlı kuvvetlerimiz çok daha kuvvetli hale gelmek suretiyle, terörle, terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir. Bunu CHP'nin temsilcileri durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin Genel Başkanı çıksın, "ey Tanrıkulu sen kimlerden yanasın teröristlerden mi yoksa bu ülkenin güvenlik güçlerinden mi" desin. Bu kadar güvenlik güçlerimiz şehit oldu. Bu kadar sivilimiz şehit oldu. Bunların sesi çıktı mı? Çıkmadı. Biz silahlı İHA'larımız yaptık. Terör örgütü kaçacak delik arıyor. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizi tanıyoruz. Siz bunların cenazesine katılırsınız. Tek farkınız var. Siz CHP'siniz onlar HDP. Ama sizin yerlilik, millilik gibi bir özelliğiniz yok. Hangi merciye müracaat ederlerse etsinler, biz attığımız adımların sonuna kadar doğru olduğuna ve bu kararlılıkla terörle mücadeleyi de terör örgütünden bir kişi dahi kalmayıncaya kadar sürdüreceğiz. Savunma sanayimizi güçlendiriyoruz. Bu konuyla ilgili her türlü silahlanmamızı gerçekleştiriyoruz. Yeter ki bunları yerli ve milli olarak üretilebilir hale gelelim. Çok daha rahat içeride ve dışarıda bu mücadeleyi sürdürelim" dedi.

ERDOĞAN: CHP YERLİ VE MİLLİ DEĞİL; KANDİL'LE İRTİBAT KURUYOR - VİDEO

<video:819363>

VARLIK FONU İTİRAFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan'ın görevden alınmasıyla ilgili konuştu. Erdoğan, “Varlık Fonunda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Ne yazık ki olmadı. Varlık Fonu sayın başbakana bağlı, cumhurbaşkanı olarak benimle bir bağlantısı yoktur. Sayın başbakanla istişare yaparak bu konuda adım attık, bu gelişmeleri gördük. Böyle yürümeyeceğini bizler karar verdik. Bu adımın atılması isabetlidir dedik. Varlık Fonunu organize etmemiz şart, o adımı da Kazakistan dönüşü atacağız” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN VARLIK FONU İTİRAFI - VİDEO

<video:819379>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon