Demirtaş TRT’de konuşabilecek mi?

TRT’de propaganda konuşması yapmak isteyen adayların YSK’ye başvurusu için bugün son gün. Cezaevindeki Demirtaş’ın başvurusuna karşı nasıl bir yol izleneceği henüz belli değil.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 22:53
Abone Ol google-news

24 Haziran seçimleri için adayların TRT’de yapacakları propaganda konuşmalarıyla ilgili sürecin YSK tarafından ilan edilmesinin ardından, cezaevinde bulunan HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’la ilgili sürecin nasıl işletileceği merak ediliyor. Demirtaş konuşma hakkını kullanmak için YSK’ye geçen günlerde başvuru yapmıştı. Adayların başvuru süresi ise bugün doluyor. HDP, YSK’nin Demirtaş’ın başvurusuna olumlu yanıt vermesini bekliyor. Kurul, çekimin Demirtaş’ın tutuklu olduğu Edirne Cezaevi’nde yapılması yönünde bir süreci işletebilir.

Bu durumda TRT ekiplerinin cezaevine hangi koşullarda, nasıl alınacağı, çekimin nerede olacağı, çekim hazırlıkları konularında kararı Edirne Cezaevi yönetimi verecek. Gerekli şartların sağlanması yönünde YSK’nin karar vermesi durumunda bile, Edirne Cezaevi’nin kurumun güvenliği gerekçesiyle olumsuz yanıt verme ihtimali bulunuyor.

HDP kaynakları mahkeme kararı olmasına karşın Demirtaş’ın bazı mahkemelere cezaevi yönetiminin kararı doğrultusunda gelemediği ya da bazı gazetelerin Demirtaş’a keyfi bir şekilde verilmediğini anımsatarak, TRT konuşmasının da benzer bir şekilde engellenebileceğine dikkat çekiyor. HDP içinde en geç önümüzdeki hafta YSK’nin vereceği kararın ardından, konuşmanın cezaevinde olmaması halinde, cezaevi dışında bir stüdyo ortamında gerekli çekimlerin yapılması için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapılacağı ifade ediliyor.

YSK’nin ilan ettiği takvime göre, TRT’de cumhurbaşkanı adaylarının gerçekleştireceği propaganda konuşmaları 17 Haziran ile 23 Haziran tarihleri arasında olacak. Cumhurbaşkanı adayının ilk turda seçilmemesi durumunda ikinci tura yönelik propaganda konuşmaları ise 4 Temmuz ile 7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Cumhurbaşkanı adaylarının konuşma tarihleri, saat ve sıraları kura ile belirlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler