İkinci 'Tromsö' faciası

Galatasaray 2-0'ın rövanşında evinde ağırladığı Östersunds'la 1-1 berabere kalarak UEFA'ya veda etti.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 22:24
Abone Ol google-news

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2.Ön Eleme Turu'nda İsveç temsilcisi Östersunds karşısında elenen taraf oldu. Galatasaray deplasmanda 2-0 kaybettiği rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve elendi. Galatasaray böylece tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına Temmuz ayı içinde veda etti. Galatasaray tarihinde 3.kez Ön Eleme Turlarında elendi.

Galatasaray daha önce 1995-96 sezonunda o zamanki adıyla UEFA Kupası ön eleme turu aşamasında S.Prag karşısında 1-3 ve 1-1 ile elenmişti. Galatasaray 2010-11 sezonda ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Karpaty Lviv takımına 2-2 ve 1-1 ile elenmişti.

Tudor'dan maç sonu açıklama: Çok ciddi bir rakiple oynadık

Östersunds Teknik Direktörü Potters: Mert bir şekilde oynayıp Galatasaray'ı eledik

Taraftardan tepki

UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu rövanş maçında sahasında Östersunds ile 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya erken veda eden Galatasaray'da taraftarlar maç sonu protestolarına devam etti. 
Maç sırasında da yönetimi ve teknik direktör Tudor'u istifaya davet eden Sarı Kırmızılı taraftarlar karşılaşmanın bitiminin ardından protestolarını protokol tribünün önünde de devam ettirdiler. Yönetim ve Tudor'un yanısıra futbolculara yönelikte protestolarını sürdüren taraftarlar için polis yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Maçın son dakikalarında sarı-kırmızılı taraftarlar stadı terk ederken, sonuca tepki gösteren bir taraftarın kombinesini yaktığı yayıncı kuruluşun objektiflerine yansıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler