Kadıköy'de dev derbi: Fenerbahçe-Beşiktaş

Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Adriano'nun forma giymesi beklenmiyor.

Yayınlanma: 23.09.2017 - 11:33
Abone Ol google-news


Süper Lig'in 6'ncı haftasında Fenerbahçe, son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş'ı konuk edecek. Yarın (23 Eylül Cumartesi) 19.30'da ilk düdüğü çalacak olan karşılaşmanın hakemliğini Ali Palabıyık yapacak ve maç beIN SPORTS 1 kanalından yayınlanacak.

Geçilen 5 haftanın sonunda Beşiktaş 13 puan ile averaj farkıyla lider konumda bulunan Galatasaray'ın arkasında ikinci sırada yer alırken, lige 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle başlayarak 8 puan alan Fenerbahçe, 8'inci sırada bulunuyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in takımlarının karşılıklı oynadığı maçlara bakıldığında, Kocaman 1 maç farkla üstün durumda bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Aykut Kocaman, çeşitli takımlarla Güneş'in ekiplerine karşı 18 maçta 7 galibiyet aldı. Güneş'in çalıştırdığı ekipler ise Kocaman'ın takımları karşısında 6 galibiyet elde etti.


Kocaman ile Güneş, 15’i Süper Lig ve 3’ü Türkiye Kupası olmak üzere 18 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Kocaman’ın ekipleri 7, Güneş’in çalıştırdığı takımlar 6 galibiyet alırken 5 maç berabere sonuçlandı.

Kadıköy’e 'Güneş’ doğmadı

Aykut Kocaman, Şenol Güneş’e karşı Kadıköy’de hiç yenilmedi. Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında, Şenol Güneş’in çalıştırdığı Trabzonspor karşısında Kadıköy’de 4 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik yaşadı.

Güneş'in 'Kocaman' üstünlüğü

Şenol Güneş Beşiktaş’ın başındayken, Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı takımlara karşı 6 maçta 2 galibiyet elde etti. Kocaman, Konyaspor’u çalıştırdığı dönemde Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş’a karşı ligde 5-1 ve 4-0 gibi farklı mağlubiyetler aldı.

Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Nabil Dirar’ın yokluğunda Alanyaspor karşılaşmasında olduğu gibi Giuliano’nun sağ kanatta oynaması bekleniyor. Ligin ilk 5 haftasında Beşiktaş ve Galatasaray’ın 5 puan gerisinde kalan Fenerbahçe, bu maça ‘mutlak galibiyet’ motivasyonuyla çıkacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Martin Skrtel takımla çalışmalara başladı. Kocaman’ın savunma hattını Neto-Skrtel ikilisinden oluşturması bekleniyor. Takımının Alanyaspor ile deplasmanda oynadığı maçta Josef ve Ozan’dan beklediğini alan Kocaman’ın iyileşen Mehmet Topal’ı oynatıp oynatmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Kocaman, savunmada sıkıntı olması halinde Topal’ı stoperde de oynatabilir.

Beşiktaş’ta Adriano yok

Kartal’ın Konyaspor’u ağırladığı maçta sakatlanan Adriano Correia, takımın son antrenmanında yer almadı. Brezilyalı futbolcu, takımının Fenerbahçe ile oynayacağı derbi karşılaşmasında da forma giyemeyecek.

Fenerbahçe yiyor; Beşiktaş atıyor

Süper Lig’in geride bırakılan 5 haftasında Fenerbahçe, attığı 12 gole karşın kalesinde 9 gol gördü. Siyah-beyazlılar ise rakip fileleri 9 kez havalandırırken, yalnızca 3 gol yedi.

Fenerbahçe, ligde yediği 9 golün 6’sını maçların ilk yarılarında yedi. Beşiktaş ise ligde attığı 9 golün 5’ini ilk yarılarda, 4’ünü de ikinci yarılarda attı.

Beşiktaş’ın ’23’ laneti

Beşiktaş, bu sezon kalesinde gördüğü 3 golün 2’sini 23’üncü dakikada yedi. Kasımpaşa maçının 23’üncü dakikasında Markus Neumayr’ın havalandırdığı siyah-beyazlıların fileleri, Bursaspor maçında da aynı dakikada Dezon Delarge’ın golüne tanıklık etmişti.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe’nin muhtemel 11’i: Kameni, Isla, Neto, Neustadter, Hasan Ali, Ozan, Josef, Alper, Valbuena, Giuliano, Janssen

Beşiktaş’ın muhtemel 11’i: Fabri, Medel, Pepe, Tosic, Caner, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Cenk (T24)




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler