Oya Berberoğlu: Çıldırmamak elde değil

14 Haz 2017'den bu yanan tutuklu olan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu, "Suçumuz yok, tek delil yok. Olacak iş değil 2.5 yıldır çekiyoruz. Çıldırmamak elde değil. Son sözüm; adalet realize olsun mutluluk gelsin...” diyor.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 09:49
Abone Ol google-news



24 Haziran’da yeniden CHP milletvekili seçilen Enis Berberoğlu’nun gazeteci eşi Oya Berberoğlu, davada gelinen süreci Hürriyet'en Oya Armutçu'ya anlattı.

<haber-dikey:1034390,1038269>

BERAAT BEKLİYORUM

“Mart ayından beri bekleyen dosyamızda Yargıtay’dan beraat bekliyorum önce bunu söyleyeyim. Birçok değerli anayasa hukukçusu, ceza hukukçusu ile konuşuyorum izlenimim ve hukukun gereği, öyle düşünüyorum. Enis, 24 Haziran’da tekrar milletvekili seçilince Anayasa’ya göre yeniden dokunulmazlık kazandı. Anayasa 83/4’e göre bir saat bile cezaevinde tutulmamalı derhal tahliyesi gerekir. Anayasa geçici madde özel hüküm değildir, adı üzerinde geçici ve geçen döneme aittir, bir seferliktir.

 ENİS PROTESTO EDİYOR

 Yargıtay 16. Ceza Dairesi tahliye talebimizi reddetti. Şimdi 17. Ceza Dairesi’ne itiraz ediyoruz. Yargıtay’ın son kararını haklı olarak protesto eden Enis, görüşlere çıkmama kararı aldı. Ben, kızım, avukatlar, vekiller, kimseyle görüşmüyor maalesef. Yasama dokunulmazlığı Anayasa’da güvence altındadır ve gereği yapılmalıdır.

 ADALET REALİZE OLSUN

 Türkiye sosyal hukuk devleti mi hukukun üstünlüğü gözetiliyor mu yargı bağımsız mı göreceğiz. Dileğim ülkemizin bu kötü görüntüden kurtulması bir an önce başta TBMM’nin ve yüce yargının gereğini yapması ve kişi özgürlüğünü gözetmesidir. TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın da konuya hassasiyetle yaklaşacağına eminim. Adalet istiyoruz, haksız yere hukuksuzca insanlara bu kadar acı çektirilmemeli. İnanın yazık oluyor ülkeye, haksızlığa uğramış biz gibi insanlara çok yazık oluyor. Suçumuz yok, tek delil yok. Olacak iş değil 2.5 yıldır çekiyoruz. Çıldırmamak elde değil. Son sözüm; adalet realize olsun mutluluk gelsin...”

Yazının tamamı için


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler