"Kaset komplosu" davası: Sanık başkomiser dinlendi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılandığı davada sanık başkomiser Tolga Güzeltaş savunma yaptı.

Yayınlanma: 09.08.2018 - 12:26
Abone Ol google-news

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık eski başkomiser Tolga Güzeltaş, savunmasında, tarafına usulsüz dinleme iddialarının isnat edildiğini belirterek, İstanbul'da başka bir davada da yargılandığını aktardı. Suç isnat edilen dinlemeye yönelik talep formlarının İstanbul'da düzenlendiğini, dinlemelerin de İstanbul'da yapıldığını anlatan Güzeltaş, dosyasının bu davanın dosyasıyla birleştirilmesini talep etti.

Güzeltaş, savunmasında da müştekiler Nihat Özcan, Gülen Bayıllıoğlu, Erkan Bayıllıoğlu ve Ahmet Hurşit Tolon'un usülsüz dinlenmesiyle alakalı bazı evrakta imzasının bulunmasıyla ilgili suçlamayı reddetti.

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla alakalı İstanbul'daki bir davadan hüküm giydiğini belirten Güzeltaş, hakkında örgüt mensubiyeti olan, teslimiyeti, sadakati ve bagˆlılıgˆı en u¨st seviyede bulunan kis¸ileri ifade ettigˆi bildirilen "A5" şeklinde yapılan kodlamayı da kabul etmedi.

Başka bir davadan tutuklu, bu davadan tutuksuz sanık Yunus Hazar da savunmasında terör örgütü üyesi olma suçlaması bulunduğunu, dinlemelerle ilgili bir isnatta bulunulmadığını söyledi.

Örgüt üyeliğinin de ByLock programına dayandırıldığını iddia eden Hazar, bu programı yüklemediğini, yüklemek için talimat almadığını, yüklenmesi için kimseye talimat vermediğini ileri sürdü. Hazar, aleyhindeki tanık beyanının da iftira olduğunu iddia ederek beraatini istedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler