TBMM Başkanı Binali Yıldırım: Türkiye bu krizden zaferle çıkacaktır

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ankara'da Büyükelçilerle biranaya geldi.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 09:54
Abone Ol google-news

 

10. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye'de bulunan büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde kahvaltıda bir araya gelen Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:


Parti ayrımı gözetmeksizin elimizden geleni yapmaya hazırız. Hoyratça baskıların ötesini görecek basirete sahibiz; sistematik bir saldırı altındayız. Bu yaşananlar açıkça gösteriyor ki Türkiye'ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir. Türkiye bu mücadeleden zaferle çıkacaktır.

Dünyanın doğusundan batısına bütün dost ve müttefikler, NATO müttefikleri, bu keyfilik bu aymazlık karşısında sesini daha da yükseltmelidir. Paralementer demokrasi, parlamenter diplomasi büyük ülkelerin etkin kullandığı önemli bir dış politka aracı haline gelmiştir. Tüm siyasi partiler ve tüm partilerimizin gereken desteği vereceğiniden eminiz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Farklı yerlerde farklı terör örgütleriyle yoğun bir mücadele içerisindeyiz.

Zor bir dönemden geçiyoruz. Yoğun bir mücadele içindeyiz. Terör örgütleriyle yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da sizlerin desteği ile mücadelemizi sürdürüyoruz.

Türkiye siyasi hesaplarla yapılan ekonomik dayatmalara kapalıdır. Dost, hasım herkes bunu böyle bilmelidir. Döviz kurundaki dalgalanmalar Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle izah edilemiyor. Bu gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasidir. Gazi Meclis olarak hükümetimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi, parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içerisinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum.

Amerikan yönetimi birtakım sözlerle, söylemlerle, yaptırımlarla Başkanın sorumsuz tweetleriyle istediğini yaptırmaya çalışmak yerine, yasalarımıza saygı çerçevesinde çözüm aramalıdır. Halen çözüm fırsatı olduğunu, çözüm için konuya suhuletle yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda ilk adımı atması ve tutarlı bir noktaya gelmesi gereken ise Amerikan yönetimidir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler