Cezaevindeki 3. Havalimanı işçilerinden mesaj: Hak istemek suç değildir

Tutuklanan 3. havilamını işçilerinin cezaevinden gönderdiği mesajda, 'Bizler hiçbir şekilde suçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, biz işçileri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır' ifadeleri yer aldı.

Yayınlanma: 22.09.2018 - 21:01
Abone Ol google-news

3’üncü havalimanındaki çalışma koşulları nedeniyle başlattıkları eylemlerden sonra tutuklanan işçiler cezaevinden mesaj gönderdi. İnşaat İşçileri Sendikası, aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 24 işçinin mesajını, internet sitesinden yayımladı.

“Cezaevlerindeki 3. Havalimanı şantiyesinde tutuklanan inşaat işçileri ve İnşaat İşçileri Sendikası temsilcileri” imzasıyla gönderilen mesaj şu şekilde:

'HAK İSTEMEK SUÇ DEĞİLDİR'

 “En insani taleplerimiz büyük bir zorbalıkla bastırılmaya çalışıldı. Gece yarılarında koğuş kapılarımız kırılarak gözaltına alındık. İGA’nın güvenlik binasında kaba dayak, küfür ve hakaretlere uğrayarak sorgulara çekildik. İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak istediğimiz için hukuksuz bir şekilde yargılanarak cezaevlerine atıldık.

Bizler hiçbir şekilde suçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, biz işçileri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır.

Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz: Bizleri merak etmeyin, keyfimiz ve moralimiz gayet yerinde. Sesimize ses olan tüm dostlara selamlar.

İnşaat işçisi köle değildir!”

<haber-yatay:1082328,1089093,1086518,1084804>
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler