Bakan Pakdemirli: Türkiye, orman yangınları konusunda çok iyi konumda

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iki günlük resmi ziyaret kapsamında Azerbaycan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev ile görüştü. Pakdemirli yaptığı açıklamada, özellikle orman yangınları konusunda Türkiye’nin çok iyi konumda olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 10.12.2018 - 18:33
Abone Ol google-news

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev ile heyetler arası bir görüşme yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, balıkçılık konusunda Türkiye’nin geldiği yeri anlatarak, bu konuda Azerbaycan’a destek verebileceklerini söyledi.

Bakan Pakdemirli, “Mersin balığı ile ilgili siz bizden daha iyisiniz, ortak bir faaliyet yürütebiliriz. Diğer yandan da bizim 1 milyar doları aşan yetiştiricilik tarafında bir ihracatımız var. Balıkçılıkta çok iyiyiz. Buradaki teknik bilgi birikimi paylaşmak isteriz. Bunun yanında Türkiye’den daha fazla balık almanızı isteriz. İran ile Türkiye balık ticaretini karşılaştırırsak İran’dan daha fazla alıyorsunuz. Levrek ve Çupra pahalı, Norveç’ten geliyor. Biz Alabalık veririz ya da Karadeniz somonu verebiliriz. İyi giden ilişkilerimizin daha iyi gitmesini isteriz” diye konuştu.

'ORMAN YANGINLARINDA ÇOK İYİ KONUMDAYIZ'

Ormancılık alanda da destek verebileceklerini belirten Bakan Pakdemirli, özellikle orman yangınları konusunda Türkiye’nin çok iyi konumda olduğunu söyleyerek, “Bir tane ağacın bile yanmaması için mücadeleyi birlikte verebiliriz” dedi.

Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin orman yangınlarına müdahalede Avrupa’nın çok önünde olduğunu, 15 dakika içinde yangınlara müdahale edilebildiğini belirterek, kendisi göreve geldikten sonra bu sürenin 13 dakikaya indiğini, 10 dakikaya inmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

1110175,1102157,1087529,1075655

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler