İsyan ettiren tahliye

Üniversite öğrencisi Feray'ı vuran ve 1.5 yıl hapis yatan polise tahliye kararı verildi. Aile ise sanığa verilen ödül gibi cezaya isyan ediyor.

Yayınlanma: 05.01.2019 - 14:15
Abone Ol google-news

Toros Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin ’i (23) öldürdüğü gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapse mahkum edilen özel harekât polisi Fatih Burak Aykul (26) bir buçuk yıl tutukluluğunun ardından tahliye edildi. Adana Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, Aykul hakkındaki kararı onayladı. Daire, Aykul’u, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bıraktı. Aile, Yargıtay’a itiraz edecek.

Sonuna kadar gideceğiz

Karara tepki gösteren acılı baba Bekir Şahin, “Suçsuz, günahsız, silahsız, savunmasız gencecik bir kızın öldürülmesinin bedeli, böyle komik bir ceza olamaz. Facia niteliğindeki bu karar, aile olarak bizleri bir kez daha öldürmüştür. Karar katili korumaya yönelik olup, katili cesaretlendirirmiştir. Sanık polis olunca, bağımsız yargı, maalesef bu mahkemede de işlememiştir. Ama biz asla yılmayacağız, ucu nereye kadar giderse gitsin, sonuna kadar davayı takip edeceğiz. Katil hak ettiği en ağır cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız” dedi.

Deliller sorgulanmadı

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’nin dosyadaki eksikleri, sanığın ifadesindeki çelişkileri sorgulama gereği duymadığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “Polisi koruma kalkanı devam etti. Aile olarak büyük umutlar içindeydik, mahkemenin hatasından dönülür diye beklenti içindeydik. Daire de maalesef vicdanlarımızı sızlatan o karara hiç dokunmadan onayladı. Bizler büyük hayal kırıklığına uğradık, şok olduk. Daire’nin kararında sanığın maktuleyi kasten öldürdüğüne dair kesin, somut, inandırıcı delil olmadığını belirtiliyor. Madem öyle katil delilleri neden yok etti? Dosyada olmayan deliller neden sorgulanmadı? Katil üç yıldır Feray’la görüştüğünü söylüyor, mahkeme de bu iddiayı olduğu gibi kabul ediyor ancak o üç yıla ait, herhangi bir delil sunamadı. Adli Tıp, kızımın uzak atışla öldürüldüğünü belirtti. Raporda mesafe belirtilmemişti. Mahkeme uzak atışı 40 cm olarak değerlendirdi. Bunun bilimsel bir dayanağı var mı? Bu kararda belirtilmedi. Katilin vücut muayenesi niçin yapılmadı? Mesafe tespitiyle ilgili, mermi seyriyle ilgili, yara iziyle ilgili niçin uzman bilirkişilerden görüş alınmadı?”

 

Kızımın suçu neydi?

Anne Aysel Şahin de şunları söyledi: “Feray evimizin tek kızı. Onu binbir güçlükle büyüttük, okuttuk. Maalesef hayatımızda hiç görmediğimiz, adını dahi bilmediğimiz katil onu öldürdü. Kızımızın suç neydi? Polis olmanın ne ayrıcalığı var? Polisin suçsuz günahsız insanları öldürmek gibi bir hakkı mı var? Nerde bu adalet? Nerde bu bağımsız yargı? Biz de bu ülkenin vatandaşıyız...” GAZİANTEP/Cumhuriyet

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler