Savcı Doğan Öz anıldı

Ankara’da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı dönemde devletin içindeki kontrgerilla yapılanmasını araştırırken 24 Mart 1978’de öldürülen Savcı Doğan Öz, ölüm yıl dönümünde İstanbul Barosu’nda düzenlenen panelle anıldı.

Yayınlanma: 24.03.2019 - 22:18
Abone Ol google-news

Savcı Öz’ün hayatını ve katledilişini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan avukat Selin Aksoy “Doğan Öz’ün bir hukukçu olarak korkusuzca gerçekleştirdikleri ve kararlı duruşu yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” dedi. Gazeteci Barış Terkoğlu ise Öz’ün katledilmesinde karşımıza çıkan zihniyeti, bugün belki de en geniş haliyle yaşadığımızı belirterek, şunları kaydetti: “Yargı bugün, cumhuriyetin söylediğim ellerle çökertilmesinin sonucu olarak bir tür imtiyazlılar eliyle bir çöküşü yaşıyor. Aydın cinayetleri nihayetinde bir insanın ölümü değildir. Mesele o insanın o savcının, o hukukçunun, o gazetecinin fikridir. Doğan Öz devletin içerisinde bu tür imtiyazlara sahip örgütlerle mücadele etti. O yüzden biz Türkiye’de hukuku kör topal da olsa ayağa kaldıracaksak hem cumhuriyetin hem de yargının karşısında duran, ister sermaye olsun ister siyaset olsun, bu tür güçler içindeki imtiyazların tamamını reddedecek bir dünya fikriyle birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.”

“Cumhuriyet’teki temel sahip olduğumuz değerlerin teker teker yok edilmeye başlandığını gördük” diyen Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan ise “Bugün yargı siyaset eliyle kullanılmaya başlandı. Doğan Öz gibi savcılarımızın açtığı yoldan devam edeceğiz” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler