Ekonomist Mustafa Sönmez serbest bırakıldı

İktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez sabaha karşı 03.50'de evinden gözaltına alındı. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ile 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alınan Mustafa Sönmez, adliyedeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 14.04.2019 - 07:55
Abone Ol google-news

<video:1345193>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan iktisatçı yazar Mustafa Sönmez, adliyedeki savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 

Gazeteci Ayşenur Arslan, iktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez’in gözaltına alınıp İstanbul’da bulunan Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü duyurdu. 

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" 

Sönmez’e dün Beşiktaş Çarşı'da çektiği videoda yer alan sloganlar gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması yöneltildi.

Serbest bırakıldı 

Sönmez, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Sönmez, adliyedeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Sönmez, serbest bırakıldıktan sonra Twitter hesabından "Sabahın 3 lerinde benim de kapım çalındı, nezarette ağırlandım, ifade sonrası serbestim  Arayan, ilgilenen herkese teşekkürler.  Bu su hiç durmaz" mesajını paylaştı.   

 

Sönmez, Twitter hesabından soruşturmaya konu olan tweet'lerini de alıntıladı. İşte o tweet'lerden bazıları:

 

 

MUSTAFA SÖNMEZ KİMDİR?

ODTÜ İdari İlimler Fakültesi 1978 mezunudur. Politik, düşünsel eylemliliği 1980 öncesi ODTÜ’de ve kısa adı TİB olan Tüm İktisatçılar Birliği’ndeki faaliyetleriyle başladı, DİSK Petkim-İş, Yeraltı Maden İş, Demokrat gazetelerinde sürdü.

<haber-yatay:1344849> 

1980 sonrasında araştırmacı –uzman olarak çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 1983 yılında Nokta dergisinde ekonomi editörü olarak medya sektöründe yer aldı. Uzun bir süre bağımsız çalıştı, kitaplar üretti.

2009-Mart 2013 döneminde Cumhuriyet, Nisan 2013-Şubat 2014’te Yurt , 12 mayıs-1 Eylül 2014 arasında Sözcü gazetesinde; Nisan 2015-Eylül 2015 döneminde BirGüngazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Mayıs 2013-2016 arası Hürriyet Daily News‘de de haftada 1 gün ekonomi yorumları yazdı. Merkezi Washington’da olan Al-Monitor haber sitesine haftalık yazı katkısı ise Ekim 2016’da başladı. Artı TV’de her hafta Salı günleri saat 18’de yayımlanan Ekonomi Politik programı ise Ekim 2017’de başladı.

Çeşitli TV kanallarında ve radyolarda yorumculuk faaliyetinin yanında araştırma üretimini ve kitap yayınlarını sürdürmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası danışmanıdır ve Oda için sanayi araştırmaları yapmaktadır.

Gazeteci-yazarlık uğraşına paralel olarak ilki 1977 yılında yayınlanmak üzere Türkiye ekonomisi üstüne 30 dolayında kitap yayımladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler