IŞİD mağduru 188 çocuk Türkiye'ye gelmek için yola çıktı

Aileleri terör örgütü IŞİD'e katılmış 188 çocuk Türkiye'ye iade edilmek üzere yola çıktı.

Yayınlanma: 29.05.2019 - 18:25
IŞİD mağduru 188 çocuk Türkiye'ye gelmek için yola çıktı
Abone Ol google-news

Reuters'ın haberine göre, Irak, aileleri terör örgütü IŞİD'e katılmış 188 çocuğu Türkiye'ye iade ettiğini açıkladı. Çocukları taşıyan uçak 17.30'da Bağdat'tan hareket etti

YAKALANAN IŞİD’CİLERE NE OLACAK?

Özellikle Suriye’de Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) yakaladıkları olmak üzere, Irak ve Suriye’de tutulan yüzlerce yabancı IŞİD militanının nasıl yargılanıp cezalandırılacağı bir süredir uluslararası bir tartışma konusuna dönüştü. SDG’nin Haseke’de kurduğu kamplardaki yabancı IŞİD mensuplarının vatandaşı oldukları ülkelerde yargılanması çağrısı henüz karşılık bulmuş değil.

Irak’ta ise bugüne dek IŞİD militanı olduğu belirtilen çok sayıda yabancı ülke vatandaşı yargılandı ve aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu birçoğuna idam cezası verildi. Ancak bu cezalar infaz edilmedi.

HOLLANDA BM MAHKEMESİ ÖNERDİ

İnsan hakları örgütleri, Irak’taki bu yargılama süreçlerine ‘itirafların birçoğunun işkence ile alındığı’ gerekçesiyle karşı çıkıyor. Son olarak Hollanda, IŞİD mensupları için uluslararası bir mahkeme kurulması konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nezdinde öneride bulunmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler