Son 4 yılın ihaleleri incelenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ‘komisyon’ kararı meclisten geçti.

Yayınlanma: 17.06.2019 - 00:11
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclis toplantısında AKP’nin verdiği önerge ile “belediyenin 2016’dan itibaren yaptığı peyzaj ve asfalt ihalelerinin incelenmesi için komisyon kurulması” kararı oy birliğiyle Meclis’te kabul edildi. AKP’nin verdiği önergedeki yılların görevden alınan Melih Gökçek’in son dönemi olurken yerine atanan Mustafa Tuna dönemini kapsaması dikkat çekti.

‘Müfettiş’ korkusu

AKP Grup Başkanvekili Mümin Altunışık ve AKP Grubu karara ‘kabul’ oyu kullanırken, Gökçek döneminde grup başkanvekili olan AKP’li Ali İhsan Ölmez, partisiyle ters düşerek önergenin “İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istenmesi” bölümüyle Meclisten geçmesine muhalefet ettiğini belirtti. Ölmez, “Tüm belediyeler yıl içerisinde zaten 5 ayrı denetimden geçer. Siz İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş isteyerek ‘gözden kaçırdığınız şeyler olabilir yeniden denetleyin’ diyemezsiniz. İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş isteme şartı kaldırılmadan komisyonun kurulmasına muhalefet şerhimi koyuyorum” dedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Ölmez’e, “Müşahhas olay üzerine teftiş de istenir müfettiş de istenir. Bir inceleme yaptıracağız. Yapılan incelemelerde gerek ANFA ile gerekse eski ihalelerle ilgili bir şaibe, yolsuzluk varsa elbette ortaya çıkacak” dedi.

AKP’den ‘ret’ Çankaya’nın Boztepe ve Bademlidere mahallerinde yaklaşık 40 yıldır yaşanan imar sorunun çözülmesi için CHP grubunun verdiği önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “AKP Ankara’nın yararına bir plan varsa onaylarız’ diyor. Ama geldik yine duvara takıldık” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler