Dilara’nın okul özlemi... 'Eve kapatmak vicdansızlık'

Bursa’da eğitimdeki ‘4+4+4’ sistemine geçilmesi ardından evinden 6 kilometre uzaktaki ortaokula gidemeyen bedensel engelli, 14 yaşındaki Şevval Dilara Kurt eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 21.11.2014 - 16:18
Abone Ol google-news


Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu’na giden Dilara, okulunun ilkokula dönüştürülmesi ile birlikte evine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Başöğretmen Ortaokulu’na gitmek zorunda bırakıldı. Tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Şevval Dilara Kurt, okulun eve uzaklığı ve servislerde rampa olmaması nedeniyle iki aydır okula gidemez oldu.

Şevval Dilara Kurt'un okul özlemi - VİDEO


 2000 yılında erken doğum nedeniyle 'Beyinde su toplanması' olarak bilinen 'Hidrosafeli' hastalığı teşhisi konulan Dilara, yıllardır yürüyemiyor. Babası 7 yıl önce bir kazada ölen Dilara’nın annesi Selda Kurt da sağlık çalışanı olarak görev yapıyor. Dilara’nın bütün bakımını anneannesi, 65 yaşındaki Döne Kurt üstlendi. Döne Kurt, torununu her gün evlerinin yanındaki okula tekerlekli sandalye ile götürebildiğini, ancak okulun ilkokula dönüştürülmesiyle birlikte oturdukları eve 6 kilometre uzak olan okula ulaşmakta zorluk ile karşılaştığını söyledi. 6 yıl boyunca evinin yakınındaki okula giden Dilara, hayatla tek bağlantısının okul olduğunu anlatırken, yetkililere sitem etti. Defalarca dilekçe göndermelerine rağmen sistemin kendisini yatağa mahkum ettiğini belirten Dilara, şöyle dedi:

"Ailemin 6 yıldır benim için verdiği emeklerin boşa gitmesini istemiyorum. Arkadaşlarımı ve okumayı, derslerimi özledim. Beni eve mahkum ettiler. Evde eğitim görmek istemiyorum. Tek isteğim okula gitmek. Biri bu sesi duysun, ne olur beni eve mahkum etmeyin, yeter artık."

EĞİTİM DİLARA’NIN TEK ÇIKIŞ YOLU

Ailesinin artık bakım masraflarını karşılamada zorlandığı Şevval Dilara Kurt, yardım bekliyor. Kızı Şevval Dilara’nın eğitimle bir çok mesafe aldığını anlatan gözü yaşlı anne Selda Kurt iki çocuğunun okuldan geri kalmasını istemediğini, pek çok zorluklara eğitimle göğüs gerdiklerini anlattı. Anne Kurt, "Artık genç kız olan Dilara’yı eve kapamak vicdansızlık. Onun arkadaşlarıyla okulda olması gerekiyor. Eğitim Dilara’nın tek çıkış yolu" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler