İzmir’de evlere tehdit mesajı

İzmir’in Tuna Mahallesi’nde evlerin pencerelerine “Türk İntikam Tugayı (TİT)” imzalı tehdit mesajları bırakıldı.

Yayınlanma: 18.08.2019 - 23:42
Abone Ol google-news

Tehdit mesajında, “atık toplayan, el arabası ile simit satan” yurttaşların Kürt olduğu belirtilerek, “gizli PKK üyesi” oldukları ileri sürüldü. Uyarıya karşın bu kişilerden alışveriş yapanların öldürüleceği yönünde ifadeler bulunan mesaj tepki çekti.

“Bahsi geçen simitçi 3 yıldır her gün sokağımızdan geçer, herkesle de muhabbeti vardır. Kâğıt toplayıcıları da hep aynı kişiler” diyen bir mahalle sakini, “Simitçiden bol bol alışveriş yaparım. Atık toplayanlarla da dışarı çıktıkça irtibat kurarım, kimseyi rahatsız ettiklerini duymadım, görmedim. Aksine mahalleye sahip çıkıyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Gazeteduvar'dan Nuray Pehivan'ın haberine göre, evinin penceresinde notu ilk gördüğünde ne olduğunu anlayamadığını, komşularıyla irtibata geçtikten sonra kendi sokağındaki tüm apartmanlara aynı kâğıttan bırakıldığını öğrendiğini ifade eden mahalle sakini ise şunları söyledi: “Tehdit mesajının bırakıldığını gören birkaç kişi, şahsın şapkalı, şort-atletli ve yaşlı olduğuna, her apartmanın önünde duraksayarak camlara notlardan bıraktığına şahit olmuş. Olay şahsi mi yoksa siyasi mi bilemiyoruz, simitçinin ekmeğiyle oynayan biri bile olabilir! Ama sonuçta bu ırkçı mesaj ciddi bir tehdit içeriyor. Mutlaka polise gideceğiz. Nereye şikâyet edilmesi gerekiyorsa edeceğiz. Mahallenin girişinde mobese kamerası var, yapanların tespit edilebileceğini düşünüyoruz.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler