Muğla'da orman yangınları

Muğla'nın Ula, Marmaris ve Yatağan ilçelerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ula'da eski çöplük sahasında çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangında yaklaşık bir hektar ormanlık alan zarar gördü. Yatağan ilçesinde çıkan yangına da yaklaşık 2 dekar tarım ve kısmi ormanlık alan zarar gördü. Yangında kullanılmayan bir evin de yandığı bildirildi. Marmaris'teki yangınında 2 dekar alan zarar görürken, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangından 10 dakika önce bir motosiklet üzerinde iki kişinin hızla bölgeden uzaklaştığı yönünde iddialar üzerine ormanlık alanda geniş çaplı arama başlattı.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 18:53
Abone Ol google-news

Muğla'nın Ula ilçesinde Karabörtlen Mahallesi Akçay mevkisindeki eski çöplük sahasında çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangına 10 helikopter, 11 arazöz, 3 su tankeri, 4 iş makinesi ve 62 orman işçisiyle müdahale edildi.

Ekiplerce söndürülen yangında yaklaşık bir hektar ormanlık alan zarar gördü.

YATAĞAN'DA YANGIN

Yatağan ilçesinde Yava Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına ise, havadan ve karadan müdahale neticesinde söndürülürken, yangında yaklaşık 2 dekar tarım ve kısmi ormanlık alan zarar gördü.

Yangında kullanılmayan bir evin yandığı bildirildi.

MARMARİS'TEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Marmaris ilçesinin Beldibi Mahallesi'nde de ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın mesafedeki yangın müdahaleler sonucu söndürüldü. Yangında 2 dekar alan zarar gördü. Aynı bölgede aynı saatlerde son 4 günde üçüncü kez yangın çıktığı belirtildi. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri, yanan alanda sabotaj ihtimaline karşı inceleme yaptı.

2 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş, terör, trafik ve istihbarat ekipleri, yangından 10 dakika önce bir motosiklet üzerinde zayıf yapılı, kirli sakallı ve düzgün giyimli iki kişinin hızla bölgeden uzaklaştığı yönünde iddialar üzerine ormanlık alanda geniş çaplı arama başlattı. 50 polis şüphelileri bulmak için aramalarını sürdürürken, aramalara Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı helikopter havadan destek verdi.

Ayrıca iddiaya göre, yangının çıktığı yerin 25 metre uzağında çakmak bulundu. Muhafaza altına alınan çakmak üzerinde parmak izi araştırması yapıldı. Ormanlık alana çıkan yollarda ve apartmanlardaki güvenlik kameraları inceleme altına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sabotaj ihtimaline karşı 3 araç ve 6 kişi yaya olmak üzere bölgede sürekli devriye gezeceği öğrenildi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler