Şiddete bahane çok

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’ne 8 ay içerisinde 4 bin 216 kadın, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kaldığı için başvuru yaptı. Telefonla yardım isteyen, “Eşim beni öldürecek, balkondan aşağı atacak, araba ile çarpıp kaza süsü verecek” diyerek öldürülme korkusu yaşayan 341 kadına koruma kararı aldırılarak eşlerine uzaklaştırma verildi.

Yayınlanma: 25.08.2019 - 23:32
Abone Ol google-news

400 eğitimli ve gönüllü avukatla 24 saat hizmet veren kadın hakları merkezine başvuran kadınlara uygulanan şiddetin sebepleri ise çok ilginç. Dosyalara giren bazı şiddet gerekçeleri: “Yemeğin tuzu eksik”, “Kapıyı geç açtın”, “Eve geç geldin”.

400 GÖNÜLLÜ AVUKAT
Kadın haklarını korumak için 2011 yılında kurulan Kadın Hakları Danışma ve Hukuku Araştırmaları Merkezi 8 yılda binlerce şiddet mağduru kadına hukuki destek verdi. Aralarında erkeklerin de bulunduğu 400 avukat, kadın ve çocuk haklarını korumak ve hukuki destek vermek için eğitim aldı ve gönüllü oldu. Her gün bir avukat 08.00’den 19.00’a kadar baro ve İzmir Adliyesi’nde nöbet tutuyor. Telefonla ve merkeze gelen mağdur kadın ve çocuklara şiddet ve cinsel istismar konularında hukuki destek veriliyor ve yönlendirme yapılıyor. Mağdur kadınlar yasal hakları konusunda bilgilendiriliyor. Acil koruma ve uzaklaştırma kararları alınması gerekirse yardımcı olunuyor. Merkez 2011’den beri hizmet veriyor. 

Danışma hattı: 0232 400 00 04


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler