Samast cinayeti devletin işlettiğini ima etti

Agos Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i katlederek 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast, 7 yıldır süren soruşturma kapsamında 2. kez “tanık” olarak ifade verdi.

Yayınlanma: 06.12.2014 - 09:58
Abone Ol google-news

Ogün Samast'ın ifadesinde bazı emniyet müdürlerinin ismini verdiği, cinayeti devletin işlettiğini ima eden beyanlarda bulunduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında kamuoyunda büyük ağabey olarak tanınan Erhan Tuncel’in de tanık olarak dinleneceği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Yusuf Hakkı Doğan'a yaklaşık 3 saat ifade veren Samast için adliyenin 7. katında yoğun güvenlik önlemi alındı. Samast geçtiğimiz günlerde soruşturma savcısı Doğan'a mektup göndererek ifade vermek istediğini söylemişti. Bunun üzerine tanık olarak dinlenen Samast, 8 sayfalık ifadesinde, Dink suikastından önce Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'i Erhan Tuncel vasıtasıyla ismen tanıdığını, yüzyüze hiç görüşmediğini söyledi. Samast'ın savcı Doğan'a cinayetle ilgili bugüne dek ismi hiç geçmemiş üçüncü bir ismi söylediği öğrenildi.

Akkaş'a konuşmamıştı

Soruşturma henüz 25 Aralık eski savcısı Muammer Akkaş'ta iken, 28 Mayıs 2013'te Samast tanık olarak ifade vermişti ancak cinayete ilişkin yeni bir bilgi vermemişti. Samast Akkaş'a tanık olarak ifade vermeden önce basına yansıyan beyanlarında, cinayetin üç aşamalı bir plan çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydetmişti. Samast, “Şu ana kadar mahkeme de dahil hiçbir yerde anlatmadığım bir husus var. Ben cinayetten üç ay önce biriyle görüştüm ve birlikte çay içtik. Bu kişinin kim olduğunu ve Dink cinayetiyle ilişkisini anlatacağım” demişti. Ancak o dönem soruşturma savcısı olan Muammer Akkaş'a bilgi vermediği ortaya çıkmıştı. Samast'ın bazı emniyet müdürlerinin ismini verdiği, cinayeti devletin işlettiğini ima eden beyanlarda bulunduğu iddia edildi. Soruşturma kapsamında daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanları Sabri Uzun ile Ramazan Akyürek, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ifade vermişti. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadeye çağrılan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in de önümüzdeki hafta ifade için savcılığa gelmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler