İşte Ekrem Dumanlı'ya yöneltilen suçlamalar

Zaman Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın, 14 Aralık Operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 14.12.2014 - 14:14
Abone Ol google-news

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın 14 Aralık Operasyonu'na ilişkin Zaman Gazetesi'nde basın açıklaması yaptı. Avukat Günaydın, "Hükümetin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bu iddiaları ciddi ve vahim bulduğunu ifade etmişti. Bizde bu bilgiler üzerine bir dilekçeyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cuma günü 12 Aralık 2014 itibariyle bir başvuruda bulunduk. Dilekçemizde dedik ki; 'Müvekkilimiz Sayın Ekrem Dumanlı'ya yönelik olarak ileri sürülen iddialarla ilgili bir soruşturma bulunup bulunmadığı, bulunuyorsa bununla ilgili tarafımıza bilgi verilmesi talebinde bulunduk.' Cumhuriyet Başsavcılığı aynı gün saat 16.30 itibariyle bu yaptığımız başvuruya yanıt verdi" dedi.

"ARAMA VE GÖZALTI İÇİN MAKUL ŞÜPHE BULUNDUĞU GEREKÇESİYLE KARARI VERMİŞ BULUNMAKTADIR"

Cevabın yazılı verildiğini ifade eden Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Verdiği cevapta yazılı olarak Ekrem Dumanlı hakkında saat 16.30 itibariyle şüpheli sıfatıyla hakkında her hangi bir soruşturma kaydının bulunmadığına ilişkin tespit yapıldığını dair yazıyı tarafımıza sunmuştur. Bugün ise edindiğimiz bilgiye göre, 13 Aralık 2014 tarihi itibariyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Suç Bürosu'nun "Türkiye Cumhuriyeti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı kurmak", "baskı", "tehdit", "cebir" yöntemlerini kullanmak suretiyle örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında; "kişi hürriyetinden yoksun kılma", "belgede sahtecilik" suçları yönünden bir soruşturma bulunduğu, bununla ilgili arama ve gözaltı kararı talebinde bulunuyor Cumhuriyet Başsavcılığı. İslam Çiçek hakim aynı gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarafından yapılan başvuruyu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı", "yıldırma", "tehdit" yöntemlerini kullanarak, örgütsel yapı oluşturarak; bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma belgede sahtecilik suçlarından yürütülen soruşturmada arama ve gözaltı için makul şüphe bulunduğu gerekçesiyle kararı vermiş bulunmaktadır."

"ZAMAN GAZETESİ'NİN ADRESİNDE ARAMA KARARI BULUNDUĞU GEREKÇESİYLE GELMİŞLERDİR"

"Bildiğiniz üzere, makul şüphe iddiası sadece bir takım operasyonları düzenlemek amacıyla uydurulan bir kılıf olarak sonradan yapılan bir düzenlemedir. İlk uygulaması, resmi uygulaması budur diyebiliriz" diyen Avukat Günaydın şunları söyledi: "17-25 Aralık yolsuzluk, rüşvet soruşturmalarıyla ilgili yıldönümü gelmekte bunu perdeleme amacıyla, soruşturmanın böyle bir girişimin olduğunu, demokrasiye, basın özgürlüğüne bir darbe girişim olduğunu düşünüyor, değerlendiriyoruz. Buna ilişkin olarak yasala haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı sayın kamuoyunun takdirine arz ediyoruz. Bir defa saat 7 itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nden, Zaman Gazetesi'nin adresinde arama kararı bulunduğu gerekçesiyle gelmişlerdir."

"HUKUKİ SINIRLAR İÇERİSİNDE HAKLARIMIZI KULLANACAĞIMIZI BİLMENİZİ İSTERİZ"

Hasan Günaydın, Zaman Gazetesi'ne gelen polisleri içeri buyurduklarını ifade ederek şunları kaydetti: "Polisler geldiğinde içeri buyur ettik. Ancak bir takım destek vermek amacıyla toplanan insanların "Özgür basın susturulamaz" tezahüratına dahi tahammüllü edemeden, "biz bu şekilde işimiz yapamıyoruz" diyerek geri gittiler. Israrla Ekrem Bey'in odasında işinin başında olduğunu belirterek, buyur etmemize rağmen bundan kaçındılar. Çekip gittiler, "Takviye kuvvet alıp geleceklerini" söylediler. Takdir kendilerinin. Biz yapabileceğimizi yapabiliriz. Hukuki sınırlar içerisinde haklarımızı kullanacağımızı bilmenizi isteriz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler