Ispanak zehirlenmesi belirtileri nedir? Nasıl anlaşılır?

Son günlerde İstanbul'da yaşanan ıspanak zehirlenmesi olaylarından sonra 'Ispanak zehirlenmesi belirtileri nedir? Nasıl anlaşılır?' sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Yayınlanma: 04.11.2019 - 10:48
Ispanak zehirlenmesi belirtileri nedir? Nasıl anlaşılır?
Abone Ol google-news

Ispanak zehirlenmesi belirtileri nedir? İstanbul Esenyurt'ta marketten alınan ıspanak sonrasında bir çok vatandaşın hastaneye kaldırılması endişe yaratıyor. İl Sağlık Müdürü tarafından yapılacak açıklamalar merakla takip ediliyor. Ispanak zehirlenmesi belirtileri nedir? Nasıl anlaşılır? Sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz...

ISPANAK ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ

Marketten alınan ıspanakları yiyenlerde bulanık görme ve kas güçsüzlüğü şikayetleri ortaya çıkıyor.

ISPANAK ZEHİRLENMESİ NEDİR?

Ispanak pişirildiği zaman hemen tüketilmesi gereken, tekrar ısıtılmaması gereken yiyeceklerden biri. Çünkü ıspanağın gelişimi için gerekli olan nitrat, ısıtıldığı zaman nitrite dönüşerek zehirliyor.

NİTRİT ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ

Nitrit/ Nitrat zehirlenmesinin belirtileri ağız ve göz çevresinde mavilik olarak ortaya çıkıyor. Bu duruma "Mavi Bebek Sendromu" adı veriliyor.

ISPANAĞI PİŞİRİNCE HEMEN TÜKETİN

Zehir Danışma Merkezi uzmanlarına göre, pişirilen ıspanak bekletildiğinde içinde nitrit oluşabiliyor ve tüketilmesi halinde nitrit zehirlenmesine yol açabiliyor. Bunun için ıspanağın pişirildikten sonra açıkta veya buzdolabında bekletilmemesi, hemen tüketilmesi isteniyor.

HASTANEYE BAŞVURDULAR

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Akçaburgaz’da bulunan bir fabrikada çalışan yaklaşık 50 işçi yemekhanede makarna, ıspanak, yoğurt ve ekler yemiş ve işçiler zehirlenme belirtisi ile hastanelere başvurmuştu.

Aynı gün yine aynı yemek şirketinin yemek verdiği bir başka fabrikanın işçileri de bugün mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle özel bir hastanelere başvurdu. Yaklaşık 30 işçi hastane de tedavi altına alındı, bazı hastalar ise taburcu edildi.

Başvuruların sayısı giderek artarken, zehirlenmelerin ıspanak nedeniyle olduğu düşünülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler