Suruç hâlâ kanıyor

Suruç katliamında öldürülenlerin yakınları ve yaralananlar İzmir Barosu’nun düzenlediği panelde adalet çağrısını yinelediler.

Yayınlanma: 09.12.2019 - 02:02
Suruç hâlâ kanıyor
Abone Ol google-news


İzmir Barosu, İnsan Hakları Haftası kapsamında düzenlediği ilk etkinlikte, Suruç katliamında yaralananlar ile yakınlarını kaybeden ailelerin adalet arayışına ilişkin bir panel düzenledi. Panele, Suruç katliamında yaralanan Dr. Çağla Seven de katıldı. İzmir Barosu Başkanı avukat Özkan Yücel, Suruç’ta yaşananların unutturulmak ve sorumluları tespit edilmiş gibi gösterilmek istendiğini belirterek “Katliamının ilk duruşması ancak 21 ay sonra görülebildi, katliamcıya yol verenler, onu görmezden gelenler, katliam yerine kadar ulaşmasını sağlayanlar hiçbir biçimde soruşturmaya dahil edilmedi” dedi. Devam eden yargılamaya İzmir Barosu olarak destek verdiklerini, gerçek faillerin ortaya çıkarılması için mücadele ettiklerini ifade eden Yücel, “Biz bu katliamda sorumluluğu olan herkes yargı önüne çıkarılana, herkes hak ettiği cezayı bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Dr. Çağla Seven ise devletin katliamı engellemediği gibi adaleti sağlamak için de hiçbir şey yapmadığını söyledi. Seven, “Katliam mağdurları olarak taleplerimizi, yaşadıklarımızı anlatmamız dahi engelleniyor. Bir şekilde toplumda unutturulma, toplum nezdinde kriminalize edilme üzerinden bir ayrıştırma yaratılmaya çalışılıyor. Toplumun vicdanında Suruç hâlâ kanıyor” dedi. Suruç katliamı sırasında oğlunu kaybeden Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden Feti Aydın da şunları kaydetti: “Biz çocuklarımızın öldüğüne inanmıyoruz. Bizim çocuklarımız yaşıyor ve binlerce çoğaldılar. Adaletse, şu anda tozlu raflarda duruyor.” 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in intihar saldırsında 34 yurttaş yaşamını yitirmiş, 100’den fazla yurttaş da yaralanmıştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler