Bu yıl ödül bilime

Selçuk Yaşar Ödülü’nün 2020 yılı teması bilim olarak belirlendi.

Yayınlanma: 08.02.2020 - 02:00
Bu yıl ödül bilime
Abone Ol google-news

Bu yıl 95. yaşını kutlayan Türkiye’nin öncü sanayicilerinden Selçuk Yaşar adına Yaşar Üniversitesi ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı işbirliğiyle verilecek ödülün teması bilim olarak belirlendi. Ödül mart ayı başında İstanbul’da törenle sahibini bulacak. Ödül bu kez temiz enerji alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan bir bilim insanımıza verilecek.

PARA ÖDÜLÜ

Ödülü konuşmak için Yaşar Üniversitesi mütevelli heyet başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile biraraya geldik. Prof. Dr. Ahmet Evin, Prof. Dr. Gürbüz Güneş, Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Prof. Dr. Banu Onaral ve kendisinden oluşan 5 kişilik seçici kurulun 17 aday arasından seçim yaptıklarını anlatan Yiğitbaşı, holding olarak bilimi odak noktalarına yerleştirdiklerini anlattı. 

“Her şey kimya, dolayısı ile bilim ile başladı” diyen Yiğitoğlu şunları söyledi: 

“Boya marka DYO ilk şirketimiz. Türkiye’de kendi hammaddesini yani reçinesini üreten ilk ve tek boya şirketiyiz. Grubun 3 arge merkezi var. 2’si DYO’nun İzmir Çiğli ve Gebze’de. DYO cirosunun yüzde 2.5 pay Ar-Ge’ye ayırıyor her yıl. 

3. Ar-Ge merkezi ise Pınar’ın. Ayrıca Pınar’ın bir de gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2013 yılında kurduğu bir enstitüsü bulunuyor.”

Yaşar Üniversitesi 19 yaşında. Üniversitenin Stanfordlu rektörü Dinçer ise önümüzdeki aylarda Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü’nü yaşama geçireceklerini söyledi. Enstitü sadece yüksek lisans öğrencilerine açık olacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler