İztuzu direnişçilerinin ilk zaferi

İztuzu Plajı'nın özelleştirilmesine tepkiler sürerken, Muğla Turizm Çevre Vakfı Tic. Limited Şirketi (MUÇEV), buradaki tesislerin işletmesini alan Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş.'den (DALÇEV) hukuksal süreç sona erene kadar herhangi bir faaliyette bulunmamasını istedi.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 13:32
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın Aralarında AKP Ortaca belediye başkan adayı Ramazan Oruç'un da bulunduğu İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e verilmesinde geri adım atıldı.

Muğla Valiliği bünyesine bağlı olarak kurulan Muğla'ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın yüzde 50 ortaklığıyla kurulan Muğla Turizm Çevre Vakfı Tic. Limited Şirketi (MUÇEV), DALÇEV'e gönderdiği yazıda, “Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 25 Aralık 2014 tarihli kararıyla, şirketleriyle geçen 16 Haziran'da yapılan Dalyanağzı günübirlik alan işletme protokolünün hükümlerinin uygulanmasının yürütmesinin tedbiren durdurulduğuna dikkati çekip, hassasiyet gösterilerek herhangi bir faaliyette bulunulmama” istendi.

MUÇEV Müdürü İbrahim Akoğlu imzasıyla dün DALÇEV'e gönderilen mahkeme kararının da ekte sunulduğu resmi yazıda, "Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararlar doğrultusunda hassasiyet göstermeniz, herhangi bir faaliyette bulunmamanız ve hukuksal sürecin sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatlarının doğrultusunda hareket edileceği hususunu bilgilerinize rica ederim" denildi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, MUÇEV'in DALÇEV'e gönderdiği yazının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtip, "Bizler en başından beri İztuzu plajının kamuda kalmasını ısrarla telep ediyorduk. Bu dünyaca ünlü çok özel bölge, bir kaç bin lira için birilerine peşkeş çekilmemeli, kar ve paraya kurban edilmemelidir. Yazı DALÇEV'e ulaşmış durumda. Mahkeme kararı çıkana kadar DALÇEV'in İztuzu'nda yapacağı işlemler duruduruldu" dedi.

Öte yandan, İztuzu'ndaki tesislere DALÇEV'in tekrar girmemesi için İztuzu Kumsalını Koruma Platformu (İKUP) öncülüğündeki nöbet ve direniş merkezine ilgi artıyor. Pazar günü yapılacak “Keşke dememek için keşkek günü” etkinliğine, 5 bini aşkın yurttaşın katılması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon