G20 toplantısına protesto

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, G20 Maliye Bakanları Toplantıları'nın yapıldığı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi önünde basın açıklama yapmak istemesi gerginliğe neden oldu.

Yayınlanma: 10.02.2015 - 13:19
Abone Ol google-news

Grubun yürüyüşünü kongre merkezine yakın bir noktada durduran polis ile partinin eş genel başkanlarından Alper Taş arasında basın açıklamasının nerede yapılacağı konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.  Tartışmanın ardından basın açıklaması, polisin gösterdiği yerde yapıldı.
Aralarında ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ile Bilge Seçkin Çetinkaya'nın da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik  grup, saat 11.00 sıralarında Harbiye Askeri Müzesi önünde toplandı. ÖDP bayrakları taşıyan ve Türkçe ve Yunanca 'Umut Kazandı' pankartı açan grup, buradan İstanbul Kongre Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. 'Diren Syriza, Türkiye seninle' sloganları atan grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden kongre merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grubun önü kısa bir süre sonra polis tarafından kesildi.

G20 toplantısına protesto - FOTO GALERİ

G20 toplantısına protesto - VİDEO
 
BASIN AÇIKLAMASININ YAPILACAĞI YER KONUSUNDA TARTIŞMA YAŞANDI
Basın açıklamasının yapılacağı yer konusunda Alper Taş ile polis müdürleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma üzerine polis ile bir görüşme yapan Taş, partililerle birlikte polisin gösterdiği yerde basın açıklamasını yaptı. ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, yaşanan gerginlikle ilgili olarak, "Bu ülkede insanların ifade özgürlüğü diye bir şey yoktur. İfade özgürlüğü sermayedarların, uluslararası tekellerin, IMF'nin OECD'nin Maliye Bakanları'nın güvenliğidir. Biz buraya basın açıklaması yapmak için geldik, Türkiye Cumhuriyetinin polisi kendi vatandaşlarının fikir hürriyetini hiçbir şekilde dikkate almamaktadır. Sermayenin bekçiliğini yapmaktadır. Bu uygulama da bunu çok açık ortaya koyuyor" dedi.
 
"SYRİZA VE YUNAN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR"
Çetinkaya daha sonra grup adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada özetle, "Biz kemer sıkma politikalarına karşı Yunan halkının yanındayız. Paranın efendileri, IMF, OECD, Maliye Bakanları, Merkez Bankası Başkanları şu anda İstanbul'da toplantı halindeler. Burada bulunan güçler, Yunanistan halkının iradesini temsil eden ve bunların politikalarına  karşı koymaya çalışan Syriza hükümetini diz çöktürmeye ve boğmaya çalışıyorlar. ÖDP olarak tüm Avrupa'yı Yunanistan halkının iradesine saygıya çağırıyoruz. Syriza ve Yunan halkı mücadelesinde yalnız değildir" ifadelerine yer verildi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler