Atatürkçü bilinen Berna hocaya öğrencisinden mektup

Erenköy Kız Lisesi’nde yeni müdür okul duvarlarındaki balerin figürlerini boyatıp Atatürk posterleri kaldırıldı. Eski öğrencisi Emir ekşioğlu, Okul Müdürü Saadet Berna Ocakcıoğlu’na bir mektup yazdı. İşte o mektup.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 13:07
Abone Ol google-news

Erenköy Kız Lisesi'nde Atatürk tablolarının kaldırılması yeni müdire Berna Ocakçıoğlu tarafından gerçekleşmiş. Hâl böyle olunca bir Erenköylü olarak aynı zamanda yeni müdirenin de eski öğrencisi olarak bir şeyler yazmak istedim.
Öncelikle liseden başlamak istiyorum. Bilen bilir; Erenköy Kız Lisesi her çeşit kız öğrencileri içinde barındıran bir okuldur. Müslümanı, ateisti, eşcinseli, sanatçısı vs her kesimden öğrenci oradadır. Hatta daha az bilineni de söyleyeyim, her kesim olmasa da çoğu kesimden erkekler de mevcuttur. Nasıl oluyor hemen anlatayım; Erenköy Kız Lisesi çıkışlarında kapıda uzun bir kuyruk oluşur. Kiminin babası, kiminin abisi, kiminin sevgilisi kiminin ise hiçbir şeyi. Özgürlük ilçesi Kadıköy'ün özgür okuludur yani.
Okulun yeni müdiresi Berna Hoca ise benim de öğretmenliğimi yapmış bir Tarih öğretmenidir. Bildiğim kadarıyla da sanata pek düşkündür. Atatürk konularına gelince, okul öğrencilerini Çanakkale'ye belgesel çekimi için gönderen, okul tiyatro skeçlerini Atatürk ve Cumhuriyet konulu sergileyen biridir ki birçok kez de bu uğraşlarına şahit oldum.
Ama..
Edindiğim bilgilere göre yaşananlar ne yazık ki doğru ve kasti. Konuştuğum birçok eğitim görevlisi bu yaşananların Berna Hoca'nın kendi insiyatifi ile yapıldığını söylüyor. Belki de ülkemizde müdür-müdüre olmanın böyle bir şartı vardır. Sonuçta dindar nesil derken sanatı engelleyen bir eğitim sisteminden bahsediyoruz.
Eyyy Hoca! (bkz. Tayyipane bir serzeniş)
Dikkat et Cumhuriyet ve Atatürk'ün yılmaz bekçileri olan biz öğrenciler, bu dalaverelerden anlamayız. Sen değil miydin Atatürkçü bilinen cici bir öğretmen?

ERENKÖY KIZ LİSESİ'NDE NELER OLUYOR?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler