Avukatlardan Özgecan açıklaması

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki avukatlar, Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak kadınların yok sayılan kaderine ortak olacaklarını belirtti.

Yayınlanma: 17.02.2015 - 14:26
Abone Ol google-news

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki avukatlar Tarsus'ta evine dönmek üzere bindiği minibüste tecavüze uğrayarak öldürülen ve cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için bugün saat 12.00'de Ağrı Barosu Doğubayazıt Temsilciliği önünde bir araya geldi. Yapılan açıklamada, avukatların kadınların, yok sayılan kaderine ortak olacağı belirtildi.

Doğubayazıt Temsilcisi Avukat Suna Kılıç, kadın kıyımlarına karşı faillerin yargılandığı tüm davaların takipçisi olacaklarını bildirdi. Suna Kılıç, tarih ve insanlığın nasıl vahşileşebileceğine bu acı olayla ve Şengal ve Kobani'de şiddet, tecavüz ve öldürmelerle bir kez daha tanıklık yapmış olduğunu anlatırken şöyle dedi: "Sustukça, kadını, insanı yok saydıkça ve elimizi taşın altına koymadıkça hepimiz bu ülkede kadınların, yok sayılanların kaderine ortağız. Dün Dilan Doğan, Şengal'de tecavüze uğrayan kadınlar bugün Özgecan Aslan, yarın sizin kızınız, kardeşiniz ve belki de siz olacaksınız."

Doğubayazıt Belediye Meydanı'nda toplanan 300 liseli öğrenci pankartlarla Özgecan'a yapılan insanlık dışı muameleyi yürüyerrek protesto etti. Kız öğrencilerin ön sıralarda yürüdüğü eylemde Kürtçe 'Jin jiyan azadi' (Kadın, yaşam, özgürlük) diye slogan attı. Eylem yürüyüşün ardından son buldu, öğrenciler okullarına gitti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler